Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 23.11.2022

L'àrea d'Igualtat amb les entitats de dones de Canet de Mar, presenten un programa per commemorar el Dia Internacional contra la violència de Gènere, mentre continuen treballant cada dia per erradicar la violència masclista.

Consulta aquí totes les activitats per commemorar el 25N

Del 24 al 28 de novembre

Il·luminació dels edificis de l'Ajuntament (carrer Ample),  La Masoveria i la Biblioteca P. Gual i Pujadas.

 24 de novembre

Penjada de domassos

Penjada de domassos a càrrec de Sàlvia.

  • 17:30 h. Balcó de Vil·la Flora
  • 18:00 h. Balcó de l'alcaldia de l'Ajuntament

 

25 de novembre

25n1

Activitats diverses i marxa

A partir de les 17h - Activitats diverses a l'espai Jove de La Masoveria

A les 18 h. - Projecció de la pel·lícula 'Te doy mis ojos' a càrrec de Sàlvia. Es farà a la Sala d'actes del CRTTT.

A les 20 h. - Marxa de Torxes. De la Plaça Mercat al Passeig Marítim.

26 de novembre

tallerA les 10 h. - Taller de defensa femenina a càrrec de Beatriz Palomino. Es farà al carrer Caldeta, 20. Activitat organitzada per l'entitat Mares Malabaristes.

 27 de novembre

cursa donaA les 10 h. 3a edició de la cursa de la dona de Canet de Mar. Sortida des de la Riera Sant Domènec. El recorregut, de 4.9 km, es farà a través del Passeig Marítim.

Inscripcions a través d'aquest enllaç.

Seguidament, actuació artística amb l'espectacle 'Afamades de la Vida' a càrrec de l'alaumnat d'arts escèniques de l'INS Lluís Domènech i Montaner.

Sessió de ball country amb la monitora Judith Ros.

29 de novembre Programa especial C'est la Vie, 'si ets dona et passen coses' amb la col·laboració de Kathya Adsuar. A Ràdio Canet (107.6 FM)

30 de novembrePresentació a la plantilla municipal del Pla Intern d'Igualtat. A la sala d'actes del CRTTT.

 Consulta el programa complet

Cartell 25N

Cartell 25N

Fitxer: cartell_totes_activitats_25n.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 2.59 MB

Des de l’àrea d’igualtat es treballa per anar implementant progressivament algunes mesures:

  • Protocol per l’abordatge de les violències masclistes, ja aprovat, s’implementa a tot el municipi, a través del treball coordinat entre tots els agents que participen a la Xarxa. 
  • Servei de psicologia, especialitzat en l’àmbit de l’atenció a les persones que han patit violència. Podeu contactar-hi a través del correu canet.igualtat@canetdemar.cat
  • Pla Intern Igualtat. Ja el tenim elaborat, un cop aprovat, iniciem la seva implantació per als propers 4 anys: 2023-2026.  El  dimecres dia 10 a les 14 hores es farà la presentació a la plantilla municipal a la sala d’actes del CRTTT-Escola de teixits.
  • Tallers d’empoderament espais de creixement personal, que tenen en comú crear un espai segur on connectar, cos amb consciència, aprendre a escoltar-ne i expressar-nos lliurement.
  • CoeduCanet: Construint noves mirades és un projecte, destinat als centres educatius, apostar a través de la formació i l’assessorament a equips directius i personal docent, a la construcció de relacions igualitàries lliures de discriminacions per raó de gènere, identitat o expressió de gènere. Aquest nou curs 2022-2023 consolidem i continuem impulsant aquesta mirada a tots els Centres Educatius de primària i l’Escola Bressol Municipal, per tercer any consecutiu. 
  • Canet amb ulls de dona, un projecte per a la creació d’un itinerari on donar visibilitat a dones (conegudes o anònimes) que van ser clau en la història de Canet de Mar amb la seva lluita per la igualtat en drets de les dones. 
  • Accions de sensibilització, per l’alumnat d’ESO, a través  d’espectacles i posteriors col·loquis els quals busquen promoure i potenciar l’educació per la conscienciació, promoure el pensament crític i impulsar la implicació i l’empoderament dels joves envers la societat. 

Aquest any, el dimecres 16 de novembre a l’envelat, assistiran més de 500 alumnes de 3r i 4t d’ESO, que participaran en el col·loqui al finalitzar l’actuació “Píndoles Feministes d’ELLES” a càrrec de la Cia. LA MELANCÒMICA, l’activitat a través de l’humor crític pretén  mostrar com els mals anomenats micromasclismes o microviolències no haurien de ser invisibilitzades i normalitzades a través de mostrar escenes sobre les desigualtats del dia a dia entre homes i dones.