Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Tractaments aeris, injeccions, trampes i caixes niu per reduir l'afectació de la processionària del pi
PUBLICAT Divendres, 18.11.2022
Pi

A Canet de Mar fa anys que s'està portant a terme una estratègia de Gestió Integrada de Plagues per lluitar contra la processionària del pi. Aquesta inclou diferents sistemes de lluita, tots ells respectuosos amb el medi ambient i la salut dels ciutadans.

Enguany, es portaran a terme els següents tractaments:

  • Tractaments aeris amb productes d'origen natural a les zones amb més afluència i amb més població de risc (realitzat el dia 4 de novembre al Parc del Turó del Drac i voltants)
  • Injeccions de productes insecticides, com a complement del tractament aeri, als arbres més alts de les zones amb més afluència i amb més població de risc (realitzat el dia 9 de novembre als pins més alts de la Riera Gavarra, el Parc del Turó del Drac i el Passeig Misericòrdia

Més endavant, ja que és a finals d'hivern o principis de la primavera quan les larves baixen a terra en forma de processó per cercar un lloc on enterrar-se, s'instal·laran de trampes (collarins i bosses) als troncs dels arbres (a la Pl. Busquets, el camí de la Plaça Busquets fins al Parc del Turó del Drac, a la Riera Gavarra, al Parc de la Misericòrdia i al carrer Josep Baró) per a capturar les larves durant la seva baixada.

Paral·lelament, des de l'any 2019, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament en col·laboració amb els centres escolars del municipi, promou la instal·lació i seguiment de caixes niu per afavorir la presència d'ocells insectívors que s'alimenten de la plaga, sobretot als parcs. 

Tot i aquestes mesures encara quedaran zones que per la seva naturalesa o per la seva relativa poca afluència, encara hi hagi presència de bosses i de processionària.

En aquests llocs, s'instal·laran cartells informatius per tal que els ciutadans prenguin algunes precaucions durant el període de descens de les erugues (entre gener i febrer segons els anys) i evitin que els animals de companyia s'acostin a les larves.