Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 14.10.2022
Cloenda Singulars portada web

Dimecres dia 28 de setembre es va celebrar la cloenda de Programa Singulars que ha desenvolupat la Fundació Gentis aquests darrers mesos a Canet de Mar i a Sant Cebrià de Vallalta i que ha obtingut un 90% d’inserció laboral o educatiu dels joves participants. L’acte va comptar amb la presència de la Rosabel Madrid, la regidoria de Serveis a les persones, Igualtat, Participació i Educació i l’Assumpta, regidora de Festes i Joventut,  i  també amb l’alcalde i la regidora de Joventut de Sant Cebrià.

Logo gentisEl Programa Singulars és una proposta per potenciar les capacitats dels joves per tal de millorar la seva ocupabilitat i generar sinèrgies amb les empreses locals i properes. Durant aquests mesos, l’equip de Gentis ha aconseguit establir un vincle amb més de 40 empreses de la zona, de les quals 12 han acollit visites dels i les joves participants i 20 de els han realitzat processos de selecció. Finalment, s’ha aconseguit 14 insercions laborals, un 70 %, entre les quals destaquem el Restaurant Massa Mare, Piñatex i Càmping Victòria de Canet de Mar, així com McDonald’s, Lidl i l’Illa Fantasia, d’altres municipis propers. 

Quant al retorn educatiu, 12 de les persones participants han decidit continuar formant-se, tant a cicles formatius de grau mitjà, curs de preparació d'accés a grau superior de l’Escola d’Adults de Canet, PFI o el darrer curs de batxillerat. En alguns casos, les persones participants han realitzat una doble inserció, l’educativa i la laboral. 

Les visites a les empreses, un dels punts forts del projecte, han sigut diverses i segons els interessos dels joves, molt vinculades als itineraris formatius de Comerç-Logística, Esports i Tecnològic: ActiveNatura, Centre Caní Pedra Castell, Top King Center, Bombers de la Generalitat, Vitae Kombucha, La Casa Integral, Dectahlon, El Peix Grillat, Càmping Victòria, Hitex entre d'altres.

Cloenda SingularsA més a més, 4 joves de Canet van participar a l’ Speed Dating que cada any organitza la Fundació Gentis, activitat  dirigida a la qual participen més 15 empreses del territori pertanyents a diversos sectors per conèixer a les persones ateses a través dels programes d’orientació laboral.  Finalment, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, conjuntament amb l’Àrea de Promoció Econòmica de Canet, va tenir lloc el I Cafè d'empresa amb la participació de 9 empreses compromeses amb la igualtat laboral.

Des de l’Ajuntament, i també de part de la Fundació Gentis, qui ha gestionat el projecte, vol agrair la implicació de totes les empreses col·laboradores i el compromís de totes les persones joves participants en el projecte.

  MÉS INFORMACIÓ: NOTÍCIA|El Projecte Singulars, adreçat a joves, arrenca amb força aquest 2022