ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Què passa amb la TDT?
PUBLICAT Dilluns, 19.06.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Ajuntament està rebent nombroses queixes de ciutadans i ciutadanes que no veuen bé la televisió. Al nostre poble fa temps que tenim un problema amb la recepció dels canals de televisió, tant dels analògics, els de sempre, com dels digitals. 

Per què passa això?

En primer lloc per l´orografia del territori. Canet és una vall i moltes zones del poble estan envoltades de turons. Això fa que els senyals no arribin correctament.  A més a més, els últims anys hi ha hagut un important augment de canals. Al no millorar la recepció del senyal, els canals s´interfereixen i no arriben amb la potència que cal als televisors. A l'estiu això s´agreuja, perquè hi ha més interferències amb altres canals, fins i tot estrangers. 

Per què no veiem bé ni els analògics ni els digitals?

Doncs per aquesta gran quantitat de canals, tant analògics, que són els que hem vist sempre, com digitals, que són els nous, que se sobreposen els uns als altres i dificulten el visionat correcte al televisor.  Més canals, més senyals diferents, més interferències.

La Llei no obliga a cobrir el 100 % de la població fins al 2010, any en què desapareixerà la televisió analògica i només hi haurà digital.  Així doncs, els canals tenen temps d´augmentar el senyal fins aquesta data.  I de moment, hi ha moltes zones amb problemes de recepció.  Aquest no és un problema només de Canet de Mar.

Com es pot solucionar ?

Abertis telecom és l´empresa encarregada del manteniment del repetidor que hi ha avui a Canet. L'Ajuntament s'hi ha posat en contacte i la resposta obtinguda és que el repetidor de Canet funciona correctament i no es poden augmentar més els senyals que hi arriben.

Hem de tenir en compte també que moltes vegades el problema és dels mateixos usuaris, amb una instal·lació defectuosa o amb antenes mal col·locades. Si un cop revisades aquestes instal·lacions, la recepció continua essent defectuosa, el problema és aliè a l'usuari.

La solució a aquesta mala recepció dels canals és complexa, sobretot perquè no depèn de les administracions públiques, sinó dels mateixos canals de televisió.  Són aquests canals els que s´encarreguen de fer arribar el senyal a tot el territori. Són ells els que han d´invertir capital per instal·lar els repetidors necessaris per arribar a tot arreu. I és una inversió a la qual no estan obligats, almenys fins a l´apagada analògica, l´any 2010.

Evidentment, els canals públics són més sensibles a aquesta problemàtica i són els que estan invertint més esforços per arribar al màxim de llars. Des de l´Ajuntament s´intenta convèncer també als privats que aquesta inversió és inevitable i que és interessant que es vagi fent, però, com ja hem dit, tot depèn de la voluntat d´aquest canals.

Informació relacionada
^