Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 16.06.2022
ballet canet

Els èxits aconseguits han fet que alguns i algunes integrants de la companyia de Canet, en concret que més grans que tenen entre 15 i 18 anys, facin el salt cap a companyies i experiències professionals.

El Ballet Juvenil Ensemble ha exportat la dansa de Canet de Mar a Osca, Vic, Sant Joan Despí i Calella, participant en mostres i certàmens en els quals s’han aconseguit més de 30 guardons. També destaquen les beques de formació a Madrid, Saragossa, València, Itàlia, Suècia, Castelldefels i Sant Joan Despí.  

I entre les activitats destacades que duen a terme al municipi, trobem l’acostament que fan de la dansa acadèmica a tot l’alumnat de les escoles públiques d’infantil i primària Turó del Drac i Misericòrdia.  

Una altra manera important d’apropar a la població la passió per la dansa és amb mostres públiques d’aquest art. Així els hem pogut veure a les celebracions del Dia Internacional de la Dansa i a la presentació de l’espectacle AMARE, en el marc de la Primavera Cultural als Jardins de Comediants.

Entre els alumnes destacats de la companyia, trobem el jove Marcel Sardà Masriera, que ha estat tot l’any cursant estudis a l’École de Ballet de l’Òpera de París, una de les més prestigioses escoles de dansa del món, essent ell dels pocs catalans i fins i tot, dels pocs espanyols que han tingut l’oportunitat de formar-se en una institució de tal envergadura.

El Marcel va iniciar els seus estudis de dansa a l'Ensemble Centre de Dansa i va formar part de la primera generació del Ballet Juvenil Ensemble. Després va formar part de

l'Escola de Dansa Marta Bustamante i el Jove Ballet de Catalunya per ser finalment convidat a formar part de l'École de Ballet de l'Òpera de París.

Enhorabona a tots i totes.