Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Des de l´ABP d'Arenys de Mar dels Mossos d'Esquadra s'ha volgut destacar la baixada d´un 15,1% dels delictes al nostre municipi
PUBLICAT Dijous, 07.04.2022

junta local seguretat 22Aquest passat dimecres 6 d’abril, s’ha celebrat una nova sessió de la Junta Local de Seguretat. Com ja és habitual, un cop a l’any, diferents cossos policials amb presència i competència al municipi es reuneixen per poder posar en comú i fer un intercanvi d’informacions i dades sobre diferents temes relacionats amb la seguretat ciutadana de Canet de Mar.

Duran aquesta sessió ordinària, s’ha fet un repàs estadístic dels serveis duts a terme des de la Policia Local de Canet de Mar i dels fets delictius que han ocorregut al municipi durant aquest 2021. Per tal de poder fer una valoració més acurada, la majoria de cossos policials han presentat una comparativa de dades entre els mesos de gener a desembre dels anys 2019 i 2021, ja que durant el 2020, les dades obtingudes estan molt condicionades per la pandèmia de la COVID-19 i no permeten extreure conclusions acurades. 

En aquest sentit, des de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) d'Arenys de Mar dels Mossos d'Esquadra s'ha volgut destacar positivament la baixada d’un 15,1% dels delictes al nostre municipi. Concretament, hi ha hagut una disminució del 20,6% de delictes contra el patrimoni. 

Si ens fixem en les infraccions penals contra el patrimoni, podem veure com els robatoris amb força han disminuït un 55,1% respecte de l’any 2019. 

Comparativa delictes

Si comparem amb les dades de la resta de Catalunya, destaca la reducció de robatoris amb força a domicili. A Canet de Mar ha baixat un 68,8%, mentre que la baixada a la resta de Catalunya ha estat del 36%.

Durant la trobada, es va voler fer valdre les bones dades a l'hora de resoldre delictes com els robatoris amb violència i/o intimidació. El percentatge de resolució d'aquesta tipologia de delictes al municipi és del 65%. En total, gràcies al treball d'investigació i col·laboració entre el Cos de Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Canet, s'han realitzat un total de 19 detencions.

Des de l'ABP d'Arenys de Mar dels Mossos d'Esquadra també es va valorar la magnífica tasca de la Policia Local de Canet de Mar en matèria de detencions, ja que el percentatge de detencions de les policies locals a Catalunya és d'un 25%, mentre que en el cas de Canet és del 31%.

Sobre els objectius que la Policia Local es va proposar assolir durant l'any 2021, s'ha aconseguit incrementar la plantilla a 30 agents de policia. Aquest fet ha provocat una disminució de fets delictius i una major resolució d'aquests. També s'ha pogut tirar endavant l'estudi de la senyalització vertical i horitzontal del municipi, fet que ha permès començar treballar en aquest àmbit fent canvis de les senyalitzacions que estaven obsoletes o que calien un millora. Finalment, destacar la creació de la Unitat Policial de Proximitat Estratègica i la implementació d'una Oficina d'Atenció Ciutadana de la Policia Local.

La Junta ha estat presidida per l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell i ha comptat amb la presència del regidor Josep Maria Masvidal; de Jordi Planella, secretari de la Delegació territorial del Govern de la Generalitat; i de representants dels cossos de la Policia Local de Canet de Mar, dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. 

Servei mòbil per renovar el Document Nacional d'Identitat (DNI)

Els representants de la Policia Nacional van confirmar que Canet de Mar recuperarà el Servei d'Unitat Mòbil per renovar el Document Nacional D'Identitat (DNI). Aquest servei permetrà poder fer una renovació d'aquest document sense haver-se de desplaçar a Mataró. 

En les pròximes setmanes, el cos de la Policia Local es posarà en contacte amb la Policia Nacional per poder coordinar el servei i posar-lo en funcionament el més aviat possible.