Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 30.03.2022
imatge web lista robinson

Internet i el ràpid desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació han accelerat la transformació de les tècniques comercials i els canals pels quals ens arriba publicitat. El correu postal, les trucades al telèfon fix o la venda porta a porta han estat substituïdes en la seva gran majoria per correus electrònics, missatges de text i les especialment molestes trucades al telèfon mòbil.

Diferent normativa, inclosa la relacionada amb la protecció de dades, ens protegeix de determinades pràctiques comercials en línia i offline, però existeixen uns certs hàbits o accions preventives que podem dur a terme per a tractar d'evitar la molesta publicitat no desitjada o spam.

Una de les accions que podem realitzar de manera preventiva per evitar les comunicacions comercials no desitjades és inscriure'ns en una llista d'exclusió publicitària. Aquests sistemes han de ser consultats de manera prèvia pels qui vulguin realitzar una campanya publicitària per a excloure a les persones inscrites.

Actualment, a Espanya només existeix un sistema d'exclusió publicitària. És la denominada `Llista Robinson'. Inscriure's és gratuït i efectiu a partir del segon mes des de la data en la qual es registren les dades. Pot fer-se a la web www.listarobinson.es. Hem de recordar que estar a la Llista Robinson no impedirà que ens arribi publicitat de productes o serveis si ja som clients o hem donat el nostre consentiment perquè això ocorri. Per això, és possible que, fins i tot estant inscrits a la Llista Robinson, aquesta empresa que ens crida per a vendre'ns alguna cosa tingui el nostre consentiment per fer-ho, encara que no ho recordem.

De manera complementària a la Llista Robinson, i malgrat que puguem exercir els nostres drets a posteriori, sempre és recomanable llegir les condicions de privacitat i revisar els permisos que estem donant abans de registrar-nos, signar o prémer el botó d' `accepto les condicions'.

És important valorar les nostres dades personals i la informació que proporcionem i pensar en les conseqüències que podria tenir per a nosaltres si es produís una bretxa de seguretat que pogués afectar la confidencialitat de la informació que proporcionem. Si evitem donar el nostre consentiment per a tractaments relacionats amb les comunicacions comercials, així com cedir les nostres dades a tercers amb aquesta finalitat podrem reduir aquestes molestes anomenades comercials no desitjades.