Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Adreçat a petites empreses i professionals autònoms
PUBLICAT Dijous, 17.03.2022
Kit Digital logo

Per tal de donar suport al procés de transformació digital d'autònoms i petites empreses, neix a nivell estatal aquest ajut econòmic. S'ofereix en forma de bons digitals per accedir a les solucions que millor s'adaptin al negoci.


L'entitat RED.es del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital ha llançat en els darrers mesos el programa Kit Digital que té per objectiu ajudar les petites empreses i els professionals autònoms de qualsevol tipus de negoci. L'ajut és per què es transformin digitalment adquirint una solució tecnològica en qualsevol dels següents 10 àmbits: web i presència a internet, comerç electrònic, gestió de xarxes socials, gestió de clients, intel·ligència empresarial analítica, serveis i eines d'oficina virtual, gestió de processos, factura electrònica, comunicacions segures i ciberseguretat.

Les empreses i els autònoms beneficiaris podran disposar d'un bo digital per accedir a les solucions de digitalització, l'import del qual varia en funció dels següents segments d'empreses:

Segment I : Empreses de 10 a 49 treballadors - 12.000€         
Segment II: Petites empreses/microempreses d'entre 3 i 9 treballadors - 6.000€
Segment III: Microempreses d'entre 0 i 2 treballadors - 2.000€         

El bo digital es concedirà sota l'únic criteri de l'ordre de presentació de sol·licituds. Els beneficiaris podran gastar-lo en una o més solucions tecnològiques fins a assolir l'import del bo que els correspongui. Per fer-ho, caldrà que formalitzi acords de prestació amb els agents digitalitzadors adherits al programa, és a dir, amb empreses proveïdores de les diferents solucions tecnològiques que hagin sol·licitat formar part del marketplace del Kit Digital.

Com a requisit per accedir al programa cal només registrar-se a la plataforma www.acelerapyme.es i completar un senzill test de 13 preguntes per avaluar el nivell de maduresa digital de l'empresa. Posteriorment, i un cop s'obri una convocatòria, caldrà omplir un formulari per sol·licitar el bo digital sense que calgui presentar cap paper addicional. 

En aquest sentit, el 15 de març de 2022 s'ha obert el període de sol·licituds de bo digital per a empreses de 10 a 49 treballadors, període que es perllongarà fins al dia 15 de setembre a les 11.00 hores o fins que s'esgoti el pressupost d'aquesta convocatòria que és de 500M€. Està previst que la convocatòria per a empreses del segment II es publiqui entre els mesos de juny i juliol d'enguany i la convocatòria per a empreses del segment III durant el mes d'octubre. 

Trobareu tota la informació sobre aquest programa a https://www.acelerapyme.gob.es/kit-digital