Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 15.03.2022
Canvi papereres ajuntament
Noves papereres de sota-taula només per a paper, i nous punts de recollida selectiva als equipaments i dependències municipals. L'objectiu és aconseguir reduir encara més la quantitat de rebuig generada, reforçar el recordatori de la separació de residus i millorar la visibilitat de la recollida selectiva de cara a la ciutadania.

Papereres paper ajuntamentDes de l'Àrea de Medi Ambient s'estan canviant les papereres de recollida selectiva dels equipaments i dependències municipals:

- Per una banda, les papereres de sota-taula s'estan substituint per papereres de cartró per a la recollida selectiva de paper. Aquesta actuació permet reduir la quantitat de rebuig generada, ja que a les anteriors papereres sovint es barrejaven petites restes de residus orgànics, envasos i paper i cartró, impossibles de recollir selectivament.

- Per altra banda, es renoven els punts de recollida selectiva de les diferents fraccions, que inclouran papereres per a la recollida selectiva de:

  • Paper i cartró
  • Envasos
  • Matèria orgànica
  • Rebuig

Els punts de recollida selectiva es reforcen a més a més amb un cartell recordatori del que s'ha de llençar a cada fracció. Les papereres grans de paper/cartró i d'envasos, formen part d'una campanya patrocinada per Ecoembes.
 
Ja s'han canviat les papereres de l'edifici principal de l'Ajuntament, Arxiu, Serveis Tècnics, Ràdio Canet, Casa museu Lluís Domènech i Montaner, Sala Cultural Ramon de Capmany i la nova Sala Centru del Teatre Municipal de Canet. Durant les properes setmanes es farà el canvi a la resta de dependències i equipaments municipals.
 
Objectius d'aquest canvi:

D'una banda, es pretén millorar i facilitar la recollida selectiva de residus, tant de cara al personal municipal com per a les persones visitants i usuàries dels equipaments. També és objectiu important el de donar exemple des de l'Ajuntament i millorar així la visibilitat de la recollida selectiva municipal.