ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet de Mar, premi a la millor gestió de residus
PUBLICAT Dijous, 25.05.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona ha lliurat a l'Ajuntament de Canet de Mar el premi a la millor gestió de residus, que atorga la Fundació fòrum ambiental. Hem estat mereixedors d'aquest reconeixement per la implantació de la recollida de la matèria orgànica i del model porta a porta de recollida selectiva que ara fa just un any vam iniciar.

4º Premio Ciudad Sostenible (ministra i alcalde)L'alcalde Joaquim Mas va recollir el premi de mans de la ministra de Medi Ambient, aquest dimecres 24 de maig a Madrid. L'acompanyaven la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament, Sílvia Tamayo i el tècnic municipal de l'àrea, Eduard Moreno.

El jurat del premi ciutat sostenible ha valorat, en el cas de Canet, la complexitat afegida a l'hora d'implantar el sistema de recollida selectiva porta a porta en un municipi de més de 12.000 habitants.

Un dels aspectes més valorats ha estat la creació de l'Oficina d'informació del porta a porta, que va estar ubicada al carrer de la Font i que va gestionar tot el procés d'informació als ciutadans. En aquest sentit, el jurat ha tingut en compte l'esforç de l'Ajuntament a l'hora de comunicar i conscienciar la població en un procés que comportava, per sobre de tot, un canvi d'hàbits important. L'Ajuntament va informar en tot moment de com es desenvolupava el procés de pre implantació. Va demanar l'opinió dels vilatans i va fer unes sessions explicatives als veïns i a les empreses locals. Des del web municipal es va habilitar  el Què faig amb? un espai on es llisten els residus dubtosos que els ciutadans han anat preguntant i les FAQ, les preguntes més freqüents fetes per la població.

4º Premio Ciudad Sostenible El jurat ha tingut en compte també l'evolució de la recollida selectiva. En dades absolutes, hem passat del 13 % de recollida selectiva de totes les fraccions (tenint en compte també la Deixalleria i els voluminosos que es recullen els dijous) el 2004 a un 64% a finals de l'any 2005. La reducció en un 63% dels residus que van a la incineradora de Mataró, passant de les 4.925 tones l'any 2004 a les 1.765 del 2005 (període maig - desembre).

A més a més de Canet de Mar, han estat guardonats per diferents actuacions relacionades amb el medi ambient: l'Ajuntament d'Alacant, l'Ajuntament de Coslada, l'Ajuntament de Santander, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, l'Ajuntament de Motril, la Mancomunitat Sud-est de Gran Canària, la Diputació de Còrdova, l'Ajuntament d'Abanto y Ciérvana i l'Ajuntament de Torrent.

La recollida selectiva porta a porta a Canet de Mar és un èxit que ens podem atribuir tots i totes. Per aquest motiu, el premi a la millor gestió de residus l'hem aconseguit plegats. Felicitats.

Informació publicada el dijous 25 de maig de 2006

^