Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 04.03.2022

L'Àrea de Medi Ambient presenta el segon dels vídeos de la nova campanya per la millora de la recollida selectiva: "Al rebuig, no tot s'hi val!".


Presentem el segon dels vídeos realitzats en el marc de la nova campanya engegada per millorar la recollida selectiva de residus municipal.

Mentre el primer dels vídeos tractava el problema específic de l'abandonament de bosses, aquest segon se centra a mostrar de forma entenedora i divertida que el rebuig no ho és tot.


Tal i com mostra el calendari de recollida de residus porta a porta, els residus orgànics, els envasos i el paper i cartró es recullen de forma separada diferents dies de la setmana:

calendari porta a porta

Dimecres a la nit és el dia de treure el rebuig.

Però què és el rebuig?

Tal com indica el vídeo, al rebuig, no tot s'hi val!! A la bossa de rebuig que es pot lliurar els dimecres a la nit només hi han d'anar aquells residus que no són reciclables, i que per tant, no formen part de cap de les altres fraccions.

És a dir, el dimecre, la bossa de rebuig no pot contenir residus orgànics, envasos, paper o cartró! Aquestes fraccions es recullen separadament per tal de facilitar el seu reciclatge. El rebuig és la fracció que es porta a la incineradora de Mataró (Centre Integral de Valorització de Residus) i per tant, únicament ha d'incloure aquells residus no reciclables: bolquers, compreses, pols d'escombrar, puntes de tabac,...

Informació fraccions residus


Per aquest motiu, el dimecres a la nit l’empresa de recollida de residus NO recollirà aquelles bosses que continguin clarament residus reciclables com envasos, paper, cartró o matèria orgànica i hi posarà l’adhesiu groc corresponent.

Us recordem, a més, que aquest fet es considera una infracció que pot ser penalitzada amb multes de 400 euros, com a mínim, d'acord amb la Llei de Residus.