Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

NotÝcies
PUBLICAT Dilluns, 14.02.2022

L'Àrea de Promoció Econòmica juntament amb l'Àrea d'Educació i l'Àrea de Joventut, treballen de forma transversal per reforçar l'assessorament i l'orientació laboral de les persones grans i joves que estan aurades i en recerca de feina. Per aquest motiu s'han cedit uns espais a la Fundació Gentis per portar a terme programes que millorin l'ocupació al nostre municipi i que formen part de les Polítiques Actives d'Ocupació  promogudes pel Govern de Catalunya.
 
La Fundació Gentis,  amb l'objectiu d'orientar i realitzar la intermediació entre les empreses del territori i les persones,  va iniciar el PROGRAMA MAIS, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya  a través del Fons Social Europeu i  s'ha prorrogat un any més pel que finalitzarà al 2023.

logotip fundació gentis
 
Durant el Programa MAIS a Canet de Mar  s'han atès a més de 36 persones que es troben en situació de pobresa, risc, desigualtat i exclusió social. S'han realitzat actuacions individuals d'orientació i suport a totes les persones que cobren la Renda Garantida de Ciutadania i amb motivació i ganes d'accedir al mercat laboral. També es realitzen tallers pràctics i dinàmics com el Treballant en Digital per un grup de 5 persones amb el suport de la Fundació La Caixa.
 
També s'han visitat i contactat  diferents empreses i comerços del municipi i s'han aconseguit 5 pràctiques no laborals que han realitzat els participants del programa. Cal que destaquem la importància que té la predisposició de les empreses i els comerços de Canet de Mar per col·laborar amb el programa.

Agraïm especialment a  la gestoria Generali Assegurances i a la Perruqueria Carmen, la confiança per acollir les pràctiques del programa MAIS donat que és una part molt important per la presa de contacte dels participants  en el mercat de treball.
 
Finalment pel que fa a l'objectiu laboral s'han aconseguit 6 insercions laboral: 

Una persona ha començat a treballar amb una empresa de serveis industrials SIRSA, una altra participant a la Fundació Maresme i un usuari ha dut a terme una autoocupació creant una petita empresa d'activitats agràries. Un peó de la construcció treballa a l'empresa Tumaza 2019 i dues persones  més treballen  en manipulats a AISMAN i FRIME.