Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 09.02.2022
imatge web bosc

Es porten a terme actuacions forestals als boscos publics de l'Ajuntament de Canet de Mar de Pedracastell, gràcies a una actuació conjunta liderada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, per a combatre el decaïment dels boscos del Maresme i prevenir els incendis forestals.


Les masses forestals de la comarca del Maresme han patit durant els darrers anys un decaïment produït per diversos factors (com la sequera) i agreujat per la proliferació de la plaga de Tomicus destruens. Aquest fet suposa un risc per a l’ús públic de les zones afectades i per altra banda, augmenta la quantitat de combustible fi que queda dipositat a terra, contribuint a elevar el risc d’incendi.

Per aquest motiu, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACAAR) de la Generalitat de Catalunya ha engegat, de forma coordinada amb els diferents actors implicats (Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Maresme, Ajuntaments, Centre de la Propietat Forestal i Associacions de Propietaris Forestals), una actuació conjunta i excepcional per a portar a terme treballs forestals a les zones més afectades. 

L'Ajuntament de Canet de Mar és propietari d'un total de 20 hectàrees, repartides entre els municipis de Canet de Mar i Sant Iscle de Vallalta. L'any 2019 es va elaborar i aprovar el Pla Simple de Gestió Forestal d'aquestes finques, un instrument d'ordenació forestal que detalla i programa els treballs de gestió i millora forestal que cal portar a terme en cadascuna de les parcel·les forestals municipals.

A petició de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar, els boscos municipals de Pedracastell s'han pogut incloure entre les actuacions forestals promogudes i finançades pel DACAAR a la comarca del Maresme, juntament amb els municipis d’Argentona, Premià de Dalt i Teià.

Concretament, aquest dimarts 8 de febrer, han començat els treballs forestals de tallada i desbrancat d'abres morts, aclarida i selecció de la massa arbòria amb l'objectiu de dificultar l'avenç de les poblacions de Tomicus i disminuir l'acumulació de combustible que contribueix a elevar el risc d'incendi forestal.

Les parcel·les forestals municipals en que es portaran a terme les actuacions forestals es poden consultar a la imatge següent: 

Imatge actuació neteja forestal