Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 26.08.2021
fira modernista banner

cartell modernista 21Des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme fa mesos que es treballa per tal de poder, un any després, tornar a celebrar la Fira Mercat Modernista a Canet de Mar.

Malgrat la complexitat de la situació que encara ara patim a causa de la pandèmia sanitària de la COVID-19, des de l’Àrea son plenament conscients de què l’edició d’enguany no podrà oferir el mateix format que en les passades edicions. Tanmateix, s’està treballant per tal de poder organitzar un esdeveniment que permeti als ciutadans i visitants gaudir d’una bona experiència.

Com cada any, apel·lem a la participació i implicació de la ciutadania i del teixit comercial i associatiu que tant caracteritza el nostre poble. 

La reserva d'entrades per gaudir de les activitats programades i per les tradicionals rutes guiades pels racons modernistes més emblemàtics del municipi s'activarà el pròxim dimecres 1 de setembre. La reserva es farà:

Aquest 2021, reprendre el tema que va quedar pendent l’any passat i la temàtica entorn de la qual girarà la Fira serà “La Fotografia i el Modernisme”.

Cal tenir present que a l’època modernista la fotografia va començar a ser un mitjà d’expressió artística i un mitjà per captar la realitat social del moment. Els fotògrafs comencen a tenir un interès públic i l’evolució de l’estudi fotogràfic va anar paral·lela a la de la innovació tècnica i a la importància que la professió de fotògraf va anar adquirint en la societat. 

Una altra figura molt popular a l’època va ser el fotògraf minutero que es podia trobar pels parcs i jardins de pobles i ciutats amb certa entitat. El seu nom provenia del fet de que, gràcies a la pesada càmera que carregaven i que feia de “cambra fosca”, podien lliurar en pocs minuts la foto que acabaven de fer i amb un preu assequible, el que permetia que les classes més populars també poguessin tenir els seus retrats de família.

Volem que tothom tingui el seu retrat per guardar un bon record d’aquesta Fira, ja sigui anant a l’estudi fotogràfic o buscant al fotògraf minutero que trobaran per la Fira.

Programa Fira Mercat Modernista Canet de Mar 2021

Programa Fira Mercat Modernista Canet de Mar 2021

Fitxer: Programa_Fira_Modernista_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 4.06 MB