Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
El punt va quedar aprovat per 11 vots a favor  i 6 abstencions
PUBLICAT Divendres, 06.08.2021
Ple municipal 5 agost

El ple de l'Ajuntament de Canet de Mar va aprovar en la sessió extraordinària celebrada aquest dijous 5 d'agost una modificació de crèdit per un import de 620.000 euros que, entre altres coses, servirà per poder posar en marxa la tercera fase de càmeres de videovigilància al nostre municipi.

El punt va quedar aprovat per 11 vots a favor (ERC, Canetencs Independents, Som Canet i Primàries Canet de Mar) i 6 abstencions (PSC, Junts per Canet, CUP i Canet i Tu)

Des de l'Equip de Govern, el regidor d'Hisenda i primer tinent d'alcalde, Pere Xirau va explicar que la majoria d'aquests diners aniran destinats a les prioritats que ja es van establir en el moment de fer el pressupost municipal.

• Millora de l'entorn urbà - 135.000 euros
• Seguretat Ciutadana – 120.000 euros
• Reforç informàtic – 45.000 euros

Tanmateix, Xirau va advertir que el dia a dia ha fet que s'hagin hagut d'incloure altres necessitats no previstes com l'abastament de la infraestructura de la xarxa d'aigua de l'Escola Misericòrdia per un import de 120.000 euros i 95.000 euros per les obres i posada en funcionament del Teatre Municipal de Canet de Mar (TMC).

Des de Canet i Tu, la regidora Gemma Bosch va assegurar que 80.000 euros per arranjar els carrers del municipi és una quantitat "una mica justa". En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet va assegurar que aquests diners són un complement que servirà per arranjar voreres, panots i asfaltatge d'emergència. També va recordar que aquest pròxim mes de setembre es farà una inversió de 260.000 euros en asfaltatge de diversos carrers del municipi.

El regidor Andreu Graupera de la CUP, va voler saber en què es destinarien concretament els 120.000 euros de l'Àrea de Seguretat Ciutadana. L'alcaldessa i regidora de l'àrea, Blanca Arbell va afirmar que aquests diners serviran per posar en funcionament la tercera fase del projecte de càmeres de videovigilància al municipi i també per tal de poder col·locar alarmes en diferents equipaments municipals que en aquests darreres mesos han patit actes de vandalisme.

Des del grup municipal de Primàries Canet de Mar, Jordi Castellà va celebrar que s'hagi destinat una partida del romanent per tal de posar en marxa aquesta nova fase de videovigilància al municipi. També va demanar que es prioritzés l'arranjament de la zona del passeig marítim. En aquest sentit, el Govern Municipal va explicar que el Consell Comarcal del Maresme té previst fer una obra de clavegueram des de la zona de Roques Blanques (Sant Pol de Mar) fins al dipòsit de neteja d'aigües ubicat a Arenys de Mar. Aquestes tasques obligaran a fer un aixecament pràcticament total del passeig de Canet de Mar i, per aquest motiu, s'ha decidit esperar que s'acabi aquest gran projecte per poder fer grans inversions a la zona.

El regidor Josep Antoni Massagué, de Junts per Canet, va destacar que no està d'acord en algunes de les aplicacions d'aquests diners. Per una banda, afirma que abans de destinar 55.000 euros en parcs i jardins, caldria posar solució a la situació que viu aquest servei municipal i lamenta que els treballs externs de l'àrea no estiguessin contemplats ja en el pressupost municipal inicial. Per altra banda, Massagué assegura que els 55.000 euros per l'adequació de la cuina del bar del TMC els hauria d'assumir l'empresa que guanyi la concessió. En el seu torn d'intervenció, el regidor Josep Maria Masvidal va afirmar que la situació dels treballadors de l'àrea de Jardineria no és alarmant, però sí que va afirmar que dels treballadors que actualment hi ha de baixa, pressupostàriament només se'n pot substituir a un i per això l'àrea va "coixa".

Per últim, la regidora i portaveu del PSC Marián Gómez va lamentar que no s'hagi fet un expedient extens explicant cada actuació, ja que des del seu grup municipal es considera que 620.000 euros són molts diners i que cal detallar les actuacions.

Més informació VÍDEO | Recupera el Ple Municipal del passat 5 d'agost

BAN | Consulta aquí tots els punts de l'ordre del dia del ple extraòrdinari del 05/08/2021

NOTÍCIA | El ple aprova les festes locals del 2022