Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 28.07.2021
biblioteca campanya canvi xip

Campanya i taller bibiotecaLa Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet de Mar s'ha adherit durant el passat mes de juny de 2021 a la campanya “Canvia el xip: recicla'ls!”, una iniciativa de l'Agència de Residus de Catalunya per conscienciar i sensibilitzar del reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics. La Biblioteca ha ofert un seguit d'activitats al voltant del tema del reciclatge per a tots els públics:

  • Exposició “Canvia el xip, recicla'ls” (del 8 al 14 de juny). Al vestíbul de la biblioteca.
  • Taller de reparació d'aparells elèctrics i electrònics (divendres 23 de juny a les 17h). Per a joves i adults.

A través de l'exposició interactiva, hem pogut descobrir què són els aparells elèctrics i electrònics i com gestionar-los quan s'acaba la seva vida útil. I també què és l'economia circular i la seva importància per a la prevenció de residus.
 
Al taller de reparació de petits electrodomèstics es va explicar com detectar alguns dels problemes que donen més sovint i també aprendre a fer senzilles reparacions per tal d'allargar-ne la seva vida útil i d'aquesta manera prevenir residus. Cada assistent va portar el seu aparell i va intentar reparar-lo.
 
La finalitat d'aquestes activitats és implicar a la societat en el canvi de sistema cap a una economia cada vegada més circular i sostenible que prioritza el reaprofitament i la valorització dels residus com a productes nous.
 
Activitats organitzades pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i l'Agència de Residus de Catalunya.

Perquè si canviem el xip, cuidem el nostre planeta.