Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Comunicats oficials
PUBLICAT Dilluns, 12.07.2021
Comunicat oficial

Arran de l’augment de fets delictius que s’han produït a Canet de Mar durant les darreres setmanes, i davant de les mostres de malestar i preocupació per part de les veïnes i veïns del municipi, l’Equip de govern municipal vol fer públic el següent:


1. Compartim i entenem la preocupació de les veïnes i veïns del municipi davant la pujada de fets delictius que s’estan produint amb l’arribada de l’estiu i la relaxació de les mesures COVID.

2. L’Àrea de Seguretat Ciutadana, juntament amb altres àrees de l’Ajuntament, estan treballant sense descans, discretament i prenent mesures per revertir aquesta problemàtica.

3. La gestió informativa en temes de seguretat ciutadana es farà sempre d’una forma extremadament curosa, ja que estem parlant de temes sensibles, confidencials i subjectes a la llei de protecció de dades. En aquest sentit, cal remarcar que comunicativament cal ser el màxim de responsables possible per no interferir en les investigacions policials.

4. L’Equip de Govern creu en l’educació i les polítiques socials com a principal eina d'acomodació de la diversitat.

5. Aquesta setmana, l’alcaldessa de Canet de Mar s’ha reunit amb representants del grup de veïns ‘Canet Segur’ per tal de poder escoltar les seves inquietuds.

Són molts els pobles de la comarca que es troben en aquesta mateixa situació. Per aquest motiu, l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell es va reunir el passat dimecres 7 de juliol amb altres alcaldes i alcaldesses del Maresme per tal de cercar i posar en comú diferents propostes i eines que ajudin a revertir la situació actual.

La multireincidència d'alguns joves és un dels punts que es va posar sobre la taula durant la reunió. Per aquest motiu, les alcaldies van reivindicar la necessitat de modificar el codi penal per evitar que aquestes persones puguin seguir acumulant fets delictius sense patir cap conseqüència.

Per altra banda, els alcaldes i alcaldesses van demanar al Departament d’Interior més recursos econòmics directes per als ajuntaments per poder fer front a aquesta situació.