Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
El Festival forma part d´una prova pilot supervisada per la Fundació Lluita Contra la sida i les Malalties Infeccioses
PUBLICAT Dilluns, 05.07.2021
canet rock pla sala general

Canet Rock 21 - Miki NuñezEl passat dissabte 3 de juliol,  22.000 persones es van tornar a reunir al mític Pla d’en Sala per gaudir de més de 12 hores de música en directe en una nova edició del Canet Rock.

El festival ha estat el primer concert d’Europa en concentrar més de 20.000 assistents, sense distància de seguretat, des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19. Per fer-ho possible, es va posar en pràctica un operatiu sense precedents per recuperar els actes multitudinaris amb seguretat. Els assistents van haver de fer-se un test d’antígens abans d’accedir al recinte i, un cop allà, es van haver de posar  una mascareta FFP2 distribuïda per l’organització del festival a l’entrada de l’espai.

Amb l’objectiu de no portar a Canet de Mar un nombrós grup de gent no testada, des de l’organització es van habilitar quinze punts de testatge arreu de Catalunya. En total, es van realitzar 22.330 test d’antígens i es van poder detectar 152 positius en total.

A Canet de Mar, es va habilitar el Pavelló d’Esports Municipal com a punt de cribratge massiu. Durant tota la jornada es van fer més de 7.000 tests, dels quals 25 van ser positius.

L'organització es mostra orgullosa de poder contribuir a recuperar el pols de la música en directe i l'esperit previ a la pandèmia i participar en una prova que pot consolidar la tornada a la normalitat per a uns esdeveniments que han patit la pitjor crisi de la seva història recent.

Abans de finalitzar el festival, la direcció del Canet Rock va fer una roda de premsa on van fer una valoració molt positiva de l'esdeveniment. Van destacar que la realització d'aquests concerts ha estat possible gràcies a l'assessorament constant de les autoritats sanitàries i del PROCICAT.

La directora, Gemma Recoder va assegurar que la celebració del Canet Rock ha servit per poder testar de forma massiva un públic molt susceptible i que gràcies a això van poder aïllar a 152 persones positives i els seus contactes estrets. Sobre les llargues cues a l'hora de fer-se el test, Recoder destaca que van tenir problemes amb l'empresa que gestionava l'aplicació i van haver de reorganitzar tots els punts de testatge, menys de 24 hores abans de l'inici del cribratge als diferents punts. Tanmateix, Recoder assegura que la màxima prioritat era que no entrés al Pla d'en Sala cap persona sense haver-se realitzat un test d'antígens.

Recordem que el Canet Rock forma part d'un estudi observacional supervisat per la Fundació de Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses, per poder celebrar esdeveniments massius.

Canet Rock 21 - Buhos Canet Rock 21 - Doctor Prats