Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Les tres becàries i el becari de DUAL han lliurat a les regidores i regidors del Govern municipal i a la Colla de Reis els exemplars dels nous vestits que es podran veure durant la cavalcada de reis de l´any que ve
PUBLICAT Dimarts, 22.06.2021
Foto grup vestits reis

Vestit 1El CRTTT-Escola de Teixits acull cada any becaris d’FP DUAL de 4 beques convocades per Diputació de Barcelona. Enguany n'hi ha quatre, una de disseny tècnic tèxtil procedent de l'Institut de Terrassa, dos de patronatge procedents de l'Institut Anna Gironella de Mundet i de l' Institut Domènech i Montaner i una de confecció i moda també del Domènech.

Les becàries del Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) – Escola de Teixits de Canet de Mar han presentat els dos darrers models de vestuari que lluiran els patges reials durant les pròximes cavalcades de Reis que es fan cada 5 de gener al municipi. 

En un acte celebrat al pati de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, les becàries han lliurat un exemplar de cada model de vestuari a l'Ajuntament de Canet de Mar.

Aquests nous dissenys se sumen al que ja van realitzar l'any 2019 i que es va poder veure durant la cavalcada de l'any 2020. La confecció d'aquests nous models va motivada per la petició que l'any 2018 va fer la Colla de Reis al centre per tal de poder engegar un projecte conjunt per renovar el vestuari dels patges reials que acompanyen a Ses Majestats els Reis d'Orient durant la cavalcada. En total, els i les becàries han fet 20 vestits de cada nou model.

Des del centre es valora molt positivament que les entitats del municipi vulguin crear aquestes aliances amb l'objectiu de col·laborar per un bé comú.

vestit 2L'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell s'ha mostrat molt agraïda i orgullosa de la tasca duta a terme i ha destacat que aquest tipus de col·laboracions ajuden a fer valdre el teixit social, associatiu i de col·laboració que tant caracteritza el nostre poble.

Durant la presentació d'aquests vestits, les regidores i regidors han pogut conèixer quin ha estat el procés d'elaboració d'aquest nou vestuari i han vist tots els detalls que incorporen aquests nous dissenys que han dissenyat i confeccionat tres becàries d’enguany i un becari de l’any passat.