Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Comunicats oficials
La iniciativa ve´nal demana a l┤Ajuntament millorar la seguretat al municipi
PUBLICAT Dimecres, 26.05.2021
card comunicat oficial

El passat 6 d'abril, l'agrupaciˇ de ve´ns 'Canet Segur' va entrar per registre una instÓncia a l'Ajuntament de Canet de Mar per tal de demanar mÚs seguretat a la nostra vila.

Davant de les demandes que aquesta agrupaciˇ ve´nal fa a l'Ajuntament, i mÚs concretament a l'└rea de Seguretat Ciutadana i donat que aquesta instÓncia ve acompanyada de la signatura de 2.659 persones, des de l'Ajuntament s'ha cregut oport˙ donar una resposta p˙blica, a travÚs del present comunicat on es dona resposta, a les 10 peticions que es van fer des del grup.

Canet de Mar tÚ aprovades mitjanšant el Ple de la Corporaciˇ un total de trenta places de Policia. Aquestes, corresponen a una d'Inspector, una de sergent, sis places de caporal i vint-i-dues d'agent. Actualment, d'aquestes trenta places n'hi ha vint-i-vuit ocupades: vint-i-quatre de forma fixa, dues de forma interina i dues en comissiˇ de serveis. Des de l'Órea estÓ previst que durant el segon semestre d'aquest 2021 estiguin les trenta places ocupades. Aix˛ suposarÓ un increment de dos agents mÚs respecte al personal que hi ha actualment i l'ocupaciˇ total de la plantilla aprovada pel ple. Tanmateix, de cara a l'any 2022, des de l'└rea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Canet de Mar es demanarÓ la creaciˇ de quatre places mÚs.

La instÓncia exigia al cos policial que "s'actu´ contundent amb els ciutadans que orinin, defequin, consumeixin substÓncies ilĚlÝcites, beguin i no utilitzin la mascareta al carrer". En aquest sentit, cal deixar constÓncia que els cossos policials no poden anar mÚs enllÓ de la den˙ncia administrativa i la imposiciˇ d'una sanciˇ econ˛mica.

Actualment, els i les agents del cos policial de Canet de Mar realitzen patrullatge per tot el municipi. Aquest no nomÚs es du a terme amb els vehicles i els agents uniformats, sinˇ que tambÚ es fan patrullatges de paisÓ. Quan es detecta un increment de conductes incÝviques o delictives en una zona concreta, des de la comissaria es reforša la presŔncia policial a la zona.

A part d'incrementar la presŔncia policial al carrer, des de Govern tambÚ s'estÓ valorant programar i augmentar l'enllumenat p˙blic en zones fosques i punts
negres del municipi.

A Canet de Mar ja s'han implementat les dues primeres fases del projecte de cÓmeres al municipi. Actualment, des de l'└rea de Seguretat Ciutadana, s'estÓ treballant per tal de poder tirar endavant la tercera fase d'aquest projecte que podria estar finalitzada i en funcionament durant aquest 2021. En tractar-se d'un projecte de seguretat, aquest pla no es pot comunicar detalladament.

La presŔncia d'agents al carrer, la relaciˇ d'aquests amb la ciutadania i la colĚlaboraciˇ ciutadana sˇn la principal eina que permet la prevenciˇ de delictes. En aquest sentit, i com s'ha indicat en el primer punt, l'increment d'agents ens permetrÓ poder realitzar mÚs patrullatges especÝfics i seguir implementant el pla de prevenciˇ de delictes.

Per tal d'implementar sistemes reductors de velocitat a la zona de la N-II, cal realitzar un estudi i fer controls de velocitat aquest tram per tal de veure si realment hi ha un alt Ýndex de vehicles que passen sense respectar les limitacions de velocitat. Aquest estudi ens permetrÓ veure la tipologia de reductors que s'adeqŘen mÚs a les nostres necessitats i, finalment, caldria fer la peticiˇ a carreteres, que Ús l'ens titular de la via i els encarregats d'implementar aquestes eines si ho consideren oport˙.