Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
 
nova card covid

El 26 d'abril entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Decau el tancament comarcal i s’estableixen altres canvis a sectors com el comerç i l’esport. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions a l’espera que la situació millori.

A continuació es detalla tota la informació de les mesures que es prorroguen fins al 3 de maig.

Àmbit territorial i de mobilitat


Queda restringida l'entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats.

Porteu el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...) que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

Es recomana que els desplaçaments personals fora del domicili es limitin en la mesura del possible, així com la circulació per les vies d’ús públic respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes.

Mobilitat nocturna (toc de queda) i horaris
Es prohibeixen tots els desplaçaments i la circulació pel carrer entre les 22 i les 6 h.

Causes justificades per a la mobilitat nocturna són:

  • Desplaçament per assistència sanitària d'urgència i per anar a la farmàcia per raons d'urgència, sempre que sigui la més propera al domicili, així com per assistència veterinària urgent.
  • Desplaçament de persones treballadores i els seus representants per anar o tornar del centre de treball en els casos en què el treball no es pugui realitzar en modalitat de treball a distància o teletreball, així com aquells desplaçaments en missió inherents al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball o de la seva activitat professional o empresarial. S'hi inclouen, en tot cas, els desplaçaments de persones professionals o voluntàries degudament acreditades per realitzar serveis essencials, sanitaris i socials.
  • Retorn al domicili des de centres educatius, activitats culturals permeses, exercici del dret de manifestació i de participació política i recollida a l'establiment en els serveis de restauració.
  • Cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables. S'hi inclouen els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l'exterior per al seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el certificat corresponent. També s'hi inclouen els desplaçaments necessaris per a la recollida i cura de menors d'edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència a llocs diferents.
  • Actuacions urgents davant d'òrgans judicials.
  • Cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual en la franja horària compresa entre les 04.00 i les 06.00 hores.
  • Causa de força major o una altra situació de necessitat justificada.
  • Retorn al lloc de residència habitual després d'haver realitzat les activitats permeses detallades anteriorment.

Durant l'horari de restricció de la mobilitat, es permet la circulació de vehicles per als desplaçaments permesos.

  • La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l'àmbit territorial de Catalunya està permesa sempre que tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, està sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.


La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials. En cap cas aquest caràcter essencial s'aplica a la venda de begudes alcohòliques en horari entre les 21.00 i les 6.00 hores.

La restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport no resta subjecta a cap franja horària.

Porteu el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...) que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

Àmbit socialLimitació és de 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Àmbit laboral i professional

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Àmbit educatiu

Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l’alumnat de cada universitat.

Ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.

Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Àmbit comercial
30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials (inclosa la restauració fins a les 17:00 h) i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

Àmbit de l'hostaleria i restauració

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Àmbit cultural

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Àmbit lúdic i recreatiu

Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

Oberts:

  • Parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.
  • Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 30% i sense restauració.
  • Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l’aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima.
  • Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s’amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l’aforament). Els clients han d’ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

Actes religiosos i cerimònies civils
(inclosos casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres)

Aforament 30% i nombre màxim de 500 assistents.

En casos excepcionals, les activitats poden superar els 500 assistents (sense superar en cap cas l'aforament del 30%), amb un aforament màxim de 1.000 persones sempre que:

  • Es desenvolupin de forma estàtica.
  • Es realitzin a l'aire lliure o bé en espais físics tancats que compleixin les condicions de ventilació indicades.
  • Es garanteixin les mesures de control d'aglomeracions indicades.
  • Les persones titulars de l'activitat presentin una declaració responsable al Departament de Justícia i a l'Ajuntament del municipi on s'ubiqui l'activitat en el qual s'informi de: Les característiques dels sistemes de ventilació
  • Els controls i accessos de mobilitat
  • L'empresa o personal de manteniment que garanteix que l'espai disposa d'una ventilació adequada als criteris establerts

Esports

Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 50%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.

Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d’assistents sempre amb seient preassignat.