Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

NotÝcies
PUBLICAT Dimecres, 31.03.2021

memòria captura imatgeEl passat dimarts 30 de març a la tarda es va reunir telemàticament la Comissió Informativa de l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Canet de Mar. En aquesta trobada, l’inspector de la Policia Local de Canet de Mar i el sotscap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar van presentar a les regidores i regidors representants dels diferents partits polítics del consistori la memòria d’activitats i serveis de l’any 2020.

Consulta aquí la memòria:

Memòria Policia Local 2020

Memòria Policia Local 2020

Fitxer: Memoria_Policia_Local_20.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 22
Mida: 4.52 MB

Durant el mes de febrer de 2021, la Policia Local ha elaborat la Memòria d'activitats i serveis policials de l'any 2020. Aquest document detalla exhaustivament totes les accions de gestió i planificació de la policia en l'àmbit administratiu, assistencial, de seguretat ciutadana i de proximitat que ha dut a terme la Policia Local de Canet de Mar en el darrer any.

El document consta de més de 20 pàgines on es mostren les xifres que reflecteixen la feina feta durant l'any pels agents del cos policial. Tanmateix, també es mostra una comparativa amb els delictes de l'any 2019 per tal que les canetenques i canetencs puguem tenir una visió més àmplia de com es troba el nostre municipi en l'àmbit de la seguretat ciutadana i de les accions dutes a terme per aquesta àrea.destacat memoria 1

En el passat any, marcat per la pandèmia de la COVID-19, la Policia Local ha atès un total de 17.093 trucades telefòniques de les quals només 6.513 han estat per activar un servei policial. En aquest sentit, cal destacar que la quantitat de trucades ateses durant l'any 2020, ha estat un 18% més alta que durant el 2019 a causa de les consultes de la ciutadania en referència a l'estat d'alarma i a les mesures i restriccions de la COVID-19.

Durant el passat 2020, també s'ha registrat un augment considerable de denúncies per l'incompliment de les Ordenances Municipals de Civisme. L'inspector de la Policia Local va destacar que durant el confinament es van produir un alt nombre de serveis causats per molèsties veïnals i sorolls. També, va destacar que hi ha hagut un augment de faltes de respecte de la ciutadania cap als agents de l'autoritat. Concretament, aquest tipus de serveis s'han incrementat un 65% respecte de l'any 2019.

En l'àmbit de la circulació, molt destacable és el descens de denúncies posades per incompliment de l'Ordenança de Circulació (1.119) i del Reglament General de Circulació (347). En aquest cas, respecte a l'any 2019, han disminuït un 29,71% i un 9,87% respectivament. Les denúncies estàtiques, és a dir, les d'estacionament ( càrrega i descàrrega, minusvàlids, bus, etc.) han baixat un 18,84% mentre que les dinàmiques (que inclouen multes per conduir fent ús del telèfon mòbil, saltar-se un semàfor, etc.) han baixat un 37,29%. Destacable també és el descens de denúncies del conegut com a 'Foto Rojo' que han baixat un 32,25% respecte a l'any 2019. Aquesta dada es deu a la reducció de fins a un 80% del pas de vehicles a la zona de la N-II que passa per Canet de Mar que es va registrar durant el període de confinament.

destacat

Pel que fa a l'àmbit de la Seguretat Ciutadana, l'inspector de la Policia Local de Canet de Mar va afirmar que els delictes coneguts al nostre municipi en el període de gener – desembre de l'any 2020 han estat un 16,79% menys respecte del mateix període de l'any 2019. Concretament, el sostcap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra d'Arenys de Mar va donar les xifres concretes segons la tipologia de delictes penals i podem veure com els percentatges de delictes respecte a l'any anterior ha disminuït.

  • Delictes contra el patrimoni: - 14,9%
  • Delictes contra les persones: - 23,1%
  • Delictes contra la seguretat viària: - 4,5%
  • Delictes contra l'ordre públic: - 25%
  • Resta de delictes: -43,8%

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van voler realçar les dades d'infraccions penals contra el patrimoni. En aquest sentit, cal destacar que aquests han disminuït un 14,9% respecte de l'any anterior. Tanmateix, a causa del confinament, el nombre d'estafes en línia ha augmentat. Concretament, durant aquest 2020 s'han denunciat un total de 151 estafes al nostre municipi. També cal subratllar que els robatoris amb estrebades han baixat un 41,7% aquest 2020.

Aquest any, s'ha volgut analitzar les xifres concretes de fets coneguts comparant les dades entre els anys 2019 i 2020. En aquest sentit, s'observa una disminució en el nombre de fets coneguts. Concretament, els fets coneguts han agumentat respecte l'any 2019, durant els mesos de gener, febre i juny. I han disminuït durant els mesos de març, abril, maig, juliol, agost, setembre, octubre, novembre i desembre.

Gràfic delictes 20202019

Respecte als immobles ocupats han augmentat força en comparació l'any 2019, amb un increment del 40%.

Pots recuperar les memòries dels anys anteriors a través d'aquest enllaç.