Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 10.02.2021

És una iniciativa de les biblioteques municipals del Maresme, que forma part del nou projecte comarcal "Donem Veu a la Lectura".

 Informació Acció Social

Coincidint amb el Diacartell LVA Internacional de la Lectura en Veu Alta, aquest mes de febrer les Biblioteques del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” que s’ha elaborat amb la col·laboració i l'assessorament de l’escriptora mataronina Lola Casas.  Una guia que inclou orientacions pràctiques, propostes literàries per a tots els gustos i poemes propis de la Lola Casas.

Amb aquesta guia es pretén oferir una eina pràctica per a pares i mares, professorat i personal bibliotecari, que vulguin practicar la lectura en veu alta amb infants d’edats compreses entre 6 i 12 anys.

La guia "Llegir en Veu Alta" és a les biblioteques del Maresme a disposició de tothom que estigui interessat en aquesta pràctica.

La Biblioteca P. Gual i Pujadas en farà arribar un exemplar a cadascuna de les aules de primària dels centres educatius de Canet de Mar, per tal de que els i les mestres ho puguin treballar en grup i gaudir-ne la pràctica.

Us convidem també, a visitar l'aparador “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” que trobareu a la Sala Infantil de la Biblioteca durant tot el mes de febrer, amb una acurada selecció de llibres temàtics i propostes de lectura per poder exercitar a casa.

Les biblioteques municipals del Maresme es converteixen així en un dels referents de la lectura en veu alta a través de l’acompanyament, l’assessorament, la motivació i l’aprenentatge. Per això s'han dissenyat un conjunt d’accions encaminades a donar a conèixer i promoure la lectura en veu alta, alhora que fer visibles els valors i beneficis que té aquesta pràctica, no només per als infants i els joves, sinó també per a totes les persones de diferents edats i condicions.

Guia LVA

Totes aquestes accions van dirigides als professionals de l‘àmbit de l’educació, a les famílies, a les pròpies biblioteques, i en general a tothom que vulgui fomentar el gust per la lectura en veu alta.

Dins d’aquest projecte les biblioteques de la comarca ofereixen al llarg de l’any sessions formatives, maletes pedagògiques i lots de documents dirigits als centres educatius, programació d’activitats (tallers, clubs de lectura, exposicions...) i trobades virtuals amb referents de la lectura en veu alta, entre molts altres recursos. Difonen periòdicament informació a través dels seus canals habituals de comunicació.

Llegir, sempre un plaer!!


Més detalls sobre el projecte a:

https://www.youtube.com/watch?v=IZZkw73A5gY

https://www.youtube.com/watch?v=WkYosdBxjSc