Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 05.02.2021
imatges pancartes 14F despenjades

pancartes eleccions 14FEl passat dijous 4 de febrer, la Policia Local de Canet de Mar va obrir diligències penals a dues persones del nostre municipi acusades de cometre un delicte electoral per haver tret els cartells i pancartes dels partits polítics que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el pròxim diumenge 14 de febrer.

Els fets van passar durant la matinada de dimarts a dimecres 3 de febrer, quan els acusats van extreure la propaganda electoral, en forma de cartells i pancartes, que diferents partits polítics havien col·locat a les zones de la Riera Sant Domènech, Plaça 11 de Setembre i a la Ronda Dr. Manresa.

Aquell mateix dia, diferents partits polítics van contactar amb la Policia Local per tal de denunciar que s'havien sostret materials electorals en temps de campanya. Immediatament, els agents del cos policial van començar a investigar els fets ocorreguts a través de les càmeres de vigilància que hi ha instal·lades a diferents punts del municipi i interrogant a persones que havien estat testimonis dels fets.

El passat dijous 4 de febrer, un ciutadà va comunicar a la Policia Local que una de les pancartes sostretes estava penjada en un edifici del municipi. Un cop rebut aquest avís, els agents es van desplaçar fins a l'immoble on van trobar més material electoral.

Mitjançant els testimonis obtinguts dels veïns de les zones afectades i les gravacions extretes de les càmeres de seguretat on es veien dues persones despenjant cartells s'ha pogut identificar a aquestes dues persones que estan acusades de cometre un delicte electoral reconegut a la Llei Orgànica de Règim Electoral i que pot comportar una pena de presó que va des dels tres mesos a un any.

Aquesta setmana, la Policia Local també es troba investigant 12 robatoris a l'interior de vehicles que es van produir a l'aparcament que hi ha ubicat a la zona que es coneix com a "aparcament de vagons". També cal destacar que la setmana passada, la Policia Local del municipi va detenir a dues persones acusades de robatori a l'interior d'un domicili.