Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 22.01.2021
Visita Ana Díaz-Plaja - fotografia Biblioteca

Aquest passat mes de desembre de 2020 la Biblioteca ha rebut a visita d'Ana Díaz-Plaja Taboada, llicenciada en Filologia Hispànica i doctora per la Universitat de Barcelona, que ha vingut acompanyada de l'historiador veí de Canet de Mar, Jordi Pomés Vives.

Ana Díaz-Plaja és neboda d'Aurora Díaz-Plaja, la que fou escriptora, traductora i bibliotecària catalana, que estigué vinculada a  Canet de Mar per la seva feina de bibliotecària auxiliar a la Biblioteca P. Gual i Pujadas des del 4 d'octubre de 1935 fins al 15 de juliol de 1938, i que fou nomenada bibliotecària del Banc de Sang del Servei de Biblioteques al Front.

Actualment l'Anna està recollint informació per a una col·laboració amb l'escriptora Berta Jardí, i s'ha mostrat encuriosida per la recopilació de documents i informació del pas de la seva tia per la biblioteca de Canet, que tenim a la secció de Col·lecció Local. Li ha fet molta il·lusió la conservació de retalls de premsa i d'algunes fotografies, i ho ha trobat molt interessant.

Com a agraïment per l'atenció rebuda i reconeixement a la nostra tasca de conservació, ens ha fet arribar dos interessants exemplars sobre la vida de la seva tia,  Aurora Díaz-Plaja, que ampliaran el fons de la Biblioteca.

Moltes gràcies per la visita!