Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
El model coeducatiu arriba al nostre municipi per quedar-s´hi
PUBLICAT Dimecres, 30.12.2020

logo coeducaAquest últim trimestre de 2020, la Regidoria d'Igualtat amb la col·laboració de l'Àrea d'Educació ha treballat en la creació del Programa COEDUCANET: Construint noves mirades.

El projecte, destinat als centres educatius del municipi, s'implantarà al llarg d'aquest curs 2020-2021 com a fase pilot, a l'escola bressol municipal el Palauet i a les escoles d'infantil i primària Misericòrdia i Turó del Drac, per tal de poder d'arribar a implantar-lo a tots els centres educatius del municipi de manera gradual.

Aquest programa neix amb l'objectiu d'impulsar la coeducació en el nostre municipi, des de l'observació, l'auto reflexió i en el desenvolupament d'eines i estratègies que puguin acompanyar als equips directius i docents en l'entrenament de la mirada de gènere en els centres educatius.

Destacat coedu

El procés d'acompanyament, dissenyat i promogut per l'Ajuntament i finançat per l'Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, es durà a terme a partir del segon trimestre d'aquest curs. S'implantarà mitjançant trobades virtuals de formació i auto reflexió amb el personal de cada centre, i es complementarà amb treball individual i a l'aula entorn d'observacions, dinàmiques de reflexió, anàlisi de materials, etc. per part del professorat i dels equips directius.

Són moments de canvis importants i, des de l'àmbit de la igualtat de gènere, es considera essencial aprofitar aquestes circumstàncies per fer valdre el que és més important: transformar l'actual model social posant el gènere al centre del debat de manera rigorosa, profunda, participada i transversal. I per fer-ho, cal començar des de ben aviat, educant i acompanyant a les criatures en la construcció d'una identitat de gènere lliure, respectuosa i feliç.