Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Comunicats oficials
PUBLICAT Dijous, 17.12.2020
Drassanes del Pla zona vies Canet

L’Ajuntament de Canet de Mar continua negociant amb l’empresa Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) per tal de poder obtenir els permisos necessaris per poder dur a terme la reparació del clavegueram de la zona de Drassanes del Pla després de la denegació, per part d’ADIF, de la concessió.

Concretament, l’Ajuntament de Canet de Mar va sol·licitar a ADIF poder realitzar una reconstrucció parcial del tram de la canonada de clavegueram que afecta diversos habitatges del carrer Drassanes del Pla, des del número 4 fins al 28.

El passat 3 de desembre, l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament va rebre la resolució d’aquesta sol·licitud en la qual ADIF denegava poder dur a terme aquestes tasques.  En aquesta resolució, ADIF argumenta que l’obra projectada es troba dins d’una zona de domini públic, a només cinc metres de les vies i que, per tant, només es poden efectuar les reparacions necessàries per a la prestació del servei ferroviari o d’un servei d’interès general.

Des de l’Ajuntament es defensa que l’obra a realitzar forma part d’una instal·lació antiga, que fa molts anys que existeix i que seria molt costós pels veïns i per les veïnes haver de traslladar la canalització cap a la zona de la N-II. El regidor d’Urbanisme, Lluís Llovet, afirma que aquesta mesura té uns costos molt elevats i de difícil solució tècnica. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es demanarà una reunió definitiva amb el Cap de Servei d’ADIF per tal de poder trobar una solució eficaç que permeti arranjar la canonada sense haver-la de desplaçar.