Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 24.02.2014

Dijous 13 de febrer, va tenir lloc a l'Ajuntament, la celebració del Consell Escolar Municipal, òrgan local que tracta les principals qüestions relacionades amb l'àmbit educatiu. Convocats per l'alcalde i regidor d'Educació, Jesús Marín, hi van assistir representants de tots els centres educatius del municipi, des de les escoles bressol fins als instituts i de les formacions polítiques amb representació municipal, a les quals s'hi va afegir una representant de la CUP i també un membre de l'Associació per a la cardioprotecció. En total, una trentena de persones van participar al Consell.

Els temes tractats que s'hi van tractar van ser els següents:

Presentació de formació DEA.  L'Associació per a la cardioprotecció va presentar l'oferta del curs per a tot el personal educador i docent del municipi. Ja hi ha centres que han fet formació, com l'Institut Lluís Domènech i el Col·legi Santa Rosa de Lima. Antoni López, membre de l'associació, va explicar-los en què consisteixen aquests cursos i l'alcalde va explicar que ja s'ha parlat amb els Serveis Territorials d'Ensenyament perquè aquesta informació pugui ser inclosa al pla de formació de zona.

Escola Bressol Municipal El Palauet.  Es va explicar tot el procés que ha portat a l'adjudicació, per 5 anys, del servei d'escola bressol a l'empresa Fundació Pere Tarrés.

Nou conveni amb la Diputació pels espais del CRTTT - Escola de Teixits. L'alcalde va explicar que ja hi ha un esborrany de conveni amb la Diputació per formalitzar el trasllat de les àrees d'Educació i Promoció Econòmica en aquests espais. La intenció és convertir-ho en un centre integral de formació permanent que reculli tota l'oferta formativa que es du a terme al municipi. UNED, UGG, Escola d'Adults i els cursos de Promoció Econòmica en són una mostra.

Dades escolarització curs 2013 - 2014 i preinscripció curs 2014 - 2015. Educació va informar de les xifres d'alumnes escolaritzats als centres de Canet durant el curs actual i les del cens de menors amb edat escolar, de cara a la previsió per al curs que ve. Pel que fa a l'oferta de grups de cara al proper curs, tot i estar a l'espera que el Departament d'Ensenyament faci pública l'oferta inicial de places, les dades del cens posen de manifest que no hi haurà increments de grups ni a P3 ni a 1r d'ESO.  Pel que fa a l'Escola Bressol municipal, la previsió és fer la mateixa oferta que al curs actual. L'Escola d'Adults, per la seva banda, preveu mantenir el grup de preparació de la prova d'accés a grau mig i també a grau superior. Preinscripció 2014-2015

Altres Serveis i programes

Des de l'Àrea d'Educació s'informa als membres del Consell, d'alguns serveis i programes que s'han posat en marxa, com el Servei de Psicologia i Logopèdia, els ajuts per a beques de menjador i activitats i programes que s'han sol·licitat, com els d'alimentació saludable, sexualitat i riscos derivats i primers auxilis.

També s'informa del programa d'Educació Ambiental, que coordina l'Àrea de Medi Ambient, del d'Educació per al Consum i el Taller d'emprenedoria per a alumnes de secundària, tots dos a càrrec de Promoció Econòmica i finalment del programa d'Educació per a la seguretat, en aquest cas impartit a través de l'Àrea de Seguretat Ciutadana.

Manteniment de centres i transport escolar

Aquests han estat els darrers punts tractats al Consell Escolar Municipal. L'alcalde ha exposat les dades del manteniment obligatori als centres i ha explicat que s'ha hagut de fer alguna actuació de caire excepcional per l'acció incívica de grafiters que han embrutit les parets d'algun centre.  Pel que fa al transport s'han valorat diferents propostes i s'han acordat noves trobades específiques per parlar-ne.