Anar a la plana de números del butlletí

Número 163 - agost 2013
Butlletí electrònic 2003- 2014
Informació municipal
Número 163
Informacions publicades aquest agost al web institucional. Actes d'agenda dels propers dies.
Notícies
Serveis Socials ofereix un Servei d'intermediació hipotecària

L'Ajuntament, davant la problemàtica creixent per a moltes famílies per fer front al pagament dels préstecs hipotecaris, ofereix un servei d'intermediació, que informa i assessora les famílies amb dificultats per atendre els pagaments de les hipoteques i que per tant, es troben en risc de perdre el seu habitatge principal. L'objectiu d'aquest servei, que prestarà una advocada i mediadora a la seu dels Serveis Socials, és evitar els desnonaments provocats per la falta de pagament del préstec hipotecari. El Servei s'estén també als lloguers, ja que també es donarà informació, assessorament i mediació entre les famílies llogateres i els seus propietaris si existeix una problemàtica per satisfer la quantitat econòmica del lloguer. 

L'opció d'habitatge d'ús turístic permet ampliar l'oferta local

L'Ajuntament, a través de l'Àrea de Turisme, adscrita a Promoció Econòmica, dóna informació sobre l'opció d'habitatges d'ús turístic, una opció d'allotjament que està augmentant actualment a la nostra zona. La Generalitat va fer l'any passat una campanya per regularitzar, categoritzar i promocionar aquesta opció, tant pel que fa als apartaments turístics, com als habitatges d'ús turístic. Trobareu tota la informació a l'apartat de tràmits i gestions del web municipal i a l'Àrea de Turisme de Vil·la Flora. 

Bona inserció laboral dels alumnes del curs d'Atenció sociosanitària

curs Atenció sociosanitària - Imatge inexistent

Aquest juny passat ha finalitzat el curs d´Atenció sociosanitària de persones dependents en institucions socials que s´ha dut a terme a Canet des del Servei de Formació de l´Àrea de Promoció Econòmica. La bona notícia és que gairebé el 50% dels alumnes que han fet el curs han començat a treballar a través d´ofertes per l´estiu i amb possibilitats de prorrogar-se de cara a la tardor. Sis alumnes estan treballant en residències per a persones grans, en centres per a persones amb discapacitat o bé realizant tasques d´atenció domiciliària .

L'entrada a la Casa museu serà gratuïta el primer diumenge de mes
També el Dia mundial del patrimoni i el Dia dels museus

façana casa museu

El Ple municipal va aprovar a la sessió del maig, una modificació de l'Ordenança fiscal número 30, que entrarà en vigor a partir del setembre. Es tracta de l'Ordenança que fixa els preus públics per entrar a visitar la Casa museu Domènech i Montaner. Actualment només es contempla la gratuïtat de l'entrada als menors de 12 anys i ara s'ha aprovat ampliar la gratuïtat a tots els segments de la població en dies puntuals. S'ha acordat que aquests dies siguin el primer diumenge de cada mes, el Dia internacional dels museus i el Dia internacional del patrimoni.

Els turistes que visiten Canet són majoritàriament catalans

Oficina de Turisme - Imatge inexistent

La Oficina de Turisme ha rebut gairebé 300 visites durant el mes de juliol de 2013, un nombre de persones similar a l'any passat. Dels visitants rebuts el 23,6% viatja sol, el 27,3% ho fa en parella, el 29,0% ho fa en família i el 16,6% ho fa en grup. El 74% són gent entre 35 i 65 anys. Un 50% pernocta al municipi. Sobre la procedència dels turistes, cal destacar els d'origen de l'Estat espanyol que suposen el 49,09%. D'aquests, la gran majoria són de Catalunya, seguits pels de la Comunidad de Madrid, el País Basc i Astúries. 

Un aire de família, la sortida de l'octubre al teatre
Entrades a la venda a partir del 26 d'agost

Cartell teatre octubre 2013

L'Àrea de Cultura ja té a punt la primera sortida al teatre de la propera temporada. Serà el 9 d'octubre i l'obra escollida és Un aire de família, que es representa a partir del setembre al Teatre Romea. Les entrades es posen a la venda a partir del 26 d'agost. Les podeu adquirir, per 29 euros per persona, a la planta baixa de Vil·la Flora. Inclouen l'entrada al teatre i l'autocar.

Canet apareix de nou com a reclam turístic en revistes de viatges

Durant la primavera van visitar les comarques de Barcelona periodistes de la revista De Viajes. Això ha fet possible que sortíssim en un dels números d'aquest estiu. La Casa Roura, la pastisseria Campassol i el Modernisme local en general, han estat els elements triats per donar-nos a conèixer, en un especial que se centra en el fet que Barcelona és molt més que la ciutat capital de Catalunya. Els boscos del Montseny, el Llobregat, l'encant de Sitges o la Patum de Berga també hi apareixen com a atractius per no perdre's. És un orgull doncs, que Canet de Mar hagi estat escollit per mostrar l'encant de les comarques barcelonines.

Programa provisional de la 6a Fira Mercat Modernista
13, 14 i 15 de setembre
Passejada adaptada al Modernisme de Canet

logotip ATG

El diumenge 15 de setembre, l'Associació de Treballadors dels Garrofers, farà una passejada adaptada al Modernisme de Canet. La sortida s'ha fet coincidir amb la celebració de la 6a Fira Mercat Modernista, per la qual cosa molts dels espais que es visitaran estaran guarnits i plens d'activitat. Les inscripcions es poden fer a partir del 3 de setembre a Vil·la Flora i a la casa Museu Lluis Domenech i Montaner. Té un cost de 5 € per persona i inclouen la passejada i vermut a la plaça Universitat.

El músic canetenc Xavier Dotras actua a Berlín

Xavier Dotras TRIO continua amb la seva gira internacional i aquesta setmana fa tres actuacions a Alemanya, en concret fa un concert a Berlín i dos a Frankfurt. Ahir dijous van actuar al prestigiós museu Haus am Waldsee de Berlín. I aquest cap de setmana, 24 i 25 d'agost, actuen al Museumsuferfest de Frankfurt, un dels principals festivals culturals d’Europa. El grup oferirà un repertori diferent per cada un dels concerts d’aquesta gira.

Agenda
Audició de Sardanes
Data: Dissabte, 24 d'agost de 2013
Hora: 1/4 d'11 nit
Lloc: plaça de la Llenya
Organitza: Amics de la Sardana
Ball a l'espai
Data: Diumenge, 25 d'agost de 2013
Hora: 6 h tarda
Lloc: Espaicaixa
Els millors boleros, les millors cançons, la millor música amb Roger Reyes i Trio
Data: Diumenge, 25 d'agost de 2013
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Parroquial
Organitza: Associació de veïns Casc Antic
Preu: Anticipada: 10 euros, a taquilla: 12 euros
Novena de la Mare de Déu de la Misericòrdia
Data: Divendres, 30 d'agost de 2013
Lloc: Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia
Durada: Del divendres 30 d'agost al diumenge 8 de setembre
Documental del mes a la fresca: Cor suec, sang finesa
Data: Divendres, 30 d'agost de 2013
Hora: 10 h nit
Lloc: Plaça Universitat
Organitza: Associació Cultural Plataforma Odèon - ACPO
Àrea de Comunicació - servei de premsa
Vull donar-me d'alta - Vull donar-me de baixa