DEL 22 D'ABRIL AL 29 DE MAIG Jornades gastronòmiques de la DEL MARESME 2016 Arenys de Munt, Arenys de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Vilassar de Dalt "Continuant amb la tradició i el saber heretats dels nostres pares i aplicant les noves tècniques de cultiu, seguim produint les apreciades maduixes del Maresme, una fruita tractada amb delicadesa collida en el seu punt òptim de maduració, fet que li dóna un gust i aroma excepcional." Pep Marpons, pagès maduixaire propietari de Can Marpons (Arenys de Munt) © Marga Cruz "No explicaré cap secret si dic que la maduixa del Maresme la gaudeixes abans de menjar-la. El plaer de la seva textura ferma i l'aroma característic, il·luminada per l'intens color vermell, és digne de qualsevol desig imaginat. Maduixes triades d'una a una, com si la qualitat s'acaronés, ens garanteixen l'èxit de la nostra Fraisier, un clàssic de quan el temps corria a poc a poc." Elisabet Claveria, propietària de "Armand atellier de pastisseria" (Argentona) © Marga Cruz Els establiments marcats amb aquesta identificació s'acullen al programa "Aquí servim productes de la terra" impulsat pel Consell Comarcal del Maresme. Per trobar tota la informació sobre els La Campanya Aquí Servim Productes de la Terra "Productes de la Terra" -productes, productors, Maresme 2016 és una campanya de reconeixement dels receptes, restaurants- consulteu el web restaurants del Maresme que, voluntàriament, demostren el www.ccmaresme.cat/productesdelaterra compromís amb els productes de la nostra terra i que fan en un valor afegit de la seva cuina. Productors de Maduixa del Maresme Sant Cebrià de Vallalta Arenys de Munt Calella CA L'ESTRANY CAN MARPONS CAN GINESTA (Jaume Pla i Jubany) Tel. 609 393 203 Tel. 93 769 38 39 / 619 329 593 Tel. 93 766 07 76 / 628 054 615 ENRIC MAJÓ FERRAN Ginesta1@hotmail.com Jaumepla59@hotmail.com Tel. 93 793 80 28 / 606 239 221 UNIO DE MADUIXAIRES DE CALELLA CA L'ESTRANY Enr4433@gmail.com Tel. 93 769 14 16 (Josep Pla i Jubany) JORDI CANTALLOPS Umacsat@gmail.com Tel. 93 763 06 61 / 678 556 234 Tel. 93 795 00 04 / 691 813 569 Josepestrany@yahoo.es Jordicantallops@gmail.com Mataró CAL MOLINÉ L'HORT D'EN DÍDAC AGRICULTURA Tel. 93 736 00 61 Arenys de Mar ECOLÒGICA Aleix_8_21@hotmail.com SOC PAGÈS Tel. 93 799 35 01 / 646 621 029 MADUIXES CAN BARTOMET Tel. 93 792 36 23 / 622 225 974 www.hortdendidac.com Tel. 93 763 00 50 / 696 14 24 30 Soc_pages@hotmail.com lacistelladendidac@gmail.com Forestgan@live.com Palafolls Sant Pol de Mar HORTA ECOLÒGICA PLA DE MUNT MADUIXES.CAT Tel. 93 765 71 51 / 677 445 188 Tel. 93 760 06 92 / 670 281 519 www.hortaplademunt.cat www.maduixes.cat Info@maduixes.cat Artesans de Maduixa del Maresme Argentona Es pot combinar amb gelats, gintònics o Maresme amb fulles de menta fresca de cervesa ben fresca. l'hort de casa. És una melmelada molt ARMAND ATELIER DE PASTISSERIA Consulteu els punts de venda refrescant i aromàtica on la menta no C/ Nou, 2 hi predomina, però dóna un toc molt Tel. 649 816 750 Sant Cebrià de Vallalta particular i únic a les maduixes. eliclaveria@gmail.com Consulteu els punts de venda Fraisier, pastissos i cassoletes de maduixes CARNISSERIA - XARCUTERIA CAN MARTRI Fraisier (pastís de maduixa amb mussolina C/ Centre, 6 Vilassar de Mar de mantega), pastissos de maduixes o maduixetes (base de pasta brisa, sucree Tel. 93 763 00 43 CAN POCURULL o de full, crema pastissera i maduixes o canmartri@canmartri.com C/ Sant Joan, 30 maduixetes de bosc) Botifarra de porc Duroc amb trossos de Tel. 93 759 39 99 Consulteu els punts de venda maduixa macerada a l'interior facebook: canpocurull Botifarra de maduixa de Sant Cebrià canpocurull@canpocurull.com El Masnou Consulteu els punts de venda Botifarra de maduixes del Maresme Botifarra crua farcida de maduixes del JORDI GIL - CARNISSERIA CAL TETE C/ Almeria 35 Sant Pol de Mar Maresme Tel. 93 555 94 19 MELMELADES CALADA BALATE jordigil252@gmail.com C/ Tobella, 42 Av. del Progrés, 6 Hamburguesa de maduixes Tel. 93 760 37 10 / 661 216 421 Tel. 93 759 16 22 calada@melmeladescalada.com www.balate.me Mataró Melmelada de maduixa / Melmelada de info@balate.me maduixa i ratafia Bosch Balate Strawberry field CASA GRAUPERA Consulteu els punts de venda Edició limitada de cervesa Balate d'alta C/ Sant Simó, 5 fermentació macerada i madurada Tel. 93 755 02 22 www.graupera.com Tiana amb maduixes del Maresme. info@casagraupera.com CRISTINA MARTORELL VILASECA Edició exclusiva Joia de maduixa: Neula farcida amb C/ Sant Isidre, 13b per a les Jornades xocolata blanca, iogurt i maduixes. Es pot Tel. 654 10 64 65 gastronòmiques de la menjar natural o escalfat lleugerament www.facebook.com/melmelaria maduixa de la Vallalta al forn. Quan és calenta té un gust melmelaria@gmail.com 2016 inimaginable, i la textura del cruixent de la Melmelada de maduixa amb menta neula amb la xocolata fosa és tot un plaer. Melmelada artesana de maduixa del Receptes Layer cake de maduixes del De la crema: Bateu la mantega fins que blanquegi i tireu-hi el sucre Maresme llustre a poc a poc, fins que s'incorpori totalment. Hi afegiu Ingredients les maduixes prèviament triturades. Pel pa de pessic: Decoració: 225 g mantega (a temperatura ambient) Un cop tenim el pa de pessic fred el tallem en tres làmines 225 g sucre iguals. El farcim amb la crema de maduixa. El cobrim tot 4 ous ell amb més crema de maduixa i el decorem amb maduixes 225 g farina fluixa pintades amb gelatina freda. 2 culleradetes de llevat químic 30 ml de llet My Sweet Dreams Cupcakes, Canet de Mar 1 culleradeta d'extracte de vainilla 200 g de maduixes del Maresme Per la crema: 250 g de mantega a temperatura ambient 400 g de sucre llustre 2 cullerades de nata amb 35% de mg. 200 g de maduixes del Maresme triturades Preparació Del pa de pessic: Escalfeu el forn a 170° o 180° i prepareu un motlle de 18 a 20 cm. Bateu la mantega amb el sucre fins que blanquegi i incorporeu-hi els ous d'un a un. Afegiu-hi la meitat de la farina tamisada amb el llevat i bateu-ho a velocitat baixa. Afegiu-hi, després, la llet amb la vainilla i posteriorment la resta de farina. Bateu-ho fins homogeneïtzar la massa. Incorporeu-hi finalment les maduixes tallades i ho barregeu amb l'espàtula. Col·loqueu la mescla en un motlle i la poseu al forn entre 50' - 60'. Receptes Maduixes, roses i remolatxa ha de coure a foc lent només 5 minuts. Aparteu-ho del foc, afegiu-hi el suc de llimona i ja teniu la confitura llesta. Ingredients per a 4 racions La confitura de remolatxa i maduixes: 2n. Les fulletes de remolatxa. Talleu la remolatxa a llesques 100 g remolatxa a daus petits fines i amb un tallador de pasta convertiu-les en petites 300 g maduixes a daus petits fulletes. Poseu-les sobre paper de forn, amaniu-les amb 100 g de sucre un xic de sucre per sobre i les poseu al forn a 150° durant 50 g de suc de llimona només 5 minuts. Reserveu-les Les fulletes de remolatxa: 3r. Les rotllanes de maduixa. Feu arrencar el bull a l'aigua ½ peça de remolatxa amb el sucre i deixeu refredar el xarop obtingut. Feu a talls un xic de sucre fins les maduixes, pinteu-les amb el xarop i poseu-les sobre paper de forn. Poseu-les al forn a 100° durant 30 minuts. Les rotllanes de maduixa: Deixeu-les refredar i reserveu-les. 200 g de maduixes 50 g d'aigua mineral 4t. L'escuma de roses i maduixes. Tritureu les maduixes amb 50 g de sucre el sucre i coleu-ho. Remulleu els fulls de gelatina, escorreu- los i poseu-los a fondre en un caçó amb un xic del puré de L'escuma de roses i maduixes: maduixes. Apartat del foc, mescleu-ho amb la resta de puré 200 g de maduixes i l'aigua de roses. Poseu-ho en un bol per muntar-ho amb 20 g de sucre un aparell elèctric amb l'estri del batedor de varetes, per 2 fulles de gelatina incorporar aire a la mescla. Heu de deixar-ho muntar uns 6 10 g d'aigua de roses minuts i, de tant en tant, passeu una llengua de pastisseria per les parets per ajudar a unificar la mescla escumosa. El pètals ensucrats de rosa: Reserveu-ho en una safata fonda a la nevera. 20 pètals de rosa 1 clara d'ou 5è. Els pètals de rosa. Mescleu la clara amb l'agua de roses 10 g d'aigua de roses i pinteu els pètals amb la barreja. Arrebosseu-los amb el 50 g de sucre sucre i poseu-los ben estesos sobre paper de forn. Deixeu- los unes 4 hores en un espai sec i calent perquè s'assequin. Preparació i cocció: 1r. La confitura. Poseu tots els ingredients (menys el suc de llimona) en un caçó i feu arrencar el bull. Reserveu-ho a la nevera durant 24 hores. L'endemà poseu-ho de nou al foc, Per acabar i presentació: Esteneu al fons dels plats la confitura, col·loqueu-hi una bona cullerada de l'escuma i repartiu-hi els pètals, els talls de maduixa i les fulles de remolatxa. Restaurant Sant Pau - Carme Ruscalleda, Sant Pol de Mar Harmonia vi DO Alella: Cuvée Desert Cava rosat Celler Parxet. Agradable escumós rosat de bombolla constant i alegre, amb intenses aromes dolces i records de fruita vermella. Sembla un cava fet expressament per a les maduixes del Maresme. Productes llaminers per posar el punt de color a la taula. Cebrià. A càrrec de mònica > Ja ve en Pinotxo! Per a nens a Per a més informació: Sant Cebrià de serra Pascual. Lloc: espai lúdic i partir de 6 anys a càrrec de Dario Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta gastronòmic. Martone de l'Altre Teatre. Vallalta 11.30-13.30 h. Taller "Flors de 18.30 h. Lliurament de premis del Tel. 93 763 10 24 paper". A càrrec d'Econimbus 6è Concurs popular de postres www.stcebria.cat 17a Fira de la maduixa Educa. Lloc: espai lúdic i i pastissos del maduixot de Diumenge 24 abril gastronòmic Sant Cebrià. Lloc: espai lúdic i 12.00-13.30 h. Taller "Plantem gastronòmic. Inscripció prèvia fins Programa: un maduixer". Lloc: espai lúdic i el dia 14 d'abril de 2016 RESTAURANT LLESQUERIA Recinte firal principal: carrer gastronòmic 19 h. Actuació de gòspel a càrrec PIM PAM PUM Esplanada 13.30 h. Lliurament de premis de Gòspel Sons de Mataró. Lloc: Av. Maresme, 33 local 5 Horari de la fira: de 10 a 20 h del 16è Concurs de fotogr