Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 30.05.2012

Mosquit tigre - fulletó GeneralitatDes de fa uns anys, amb l'arribada del bon temps, ho fan també les molèsties que ocasiona el mosquit tigre. Des de la Generalitat de Catalunya s'ha activat una campanya, que a l'Ajuntament fem nostra, per prevenir les molèsties de les seves picades i donar pautes a la població sobre com aturar la seva proliferació.

El mosquit tigre s’anomena així perquè té ratlles al cap i al cos. Té una mida d'entre 2 i 10 mm. Les fases immadures del mosquit són aquàtiques, per això hem de tenir especial cura en els llocs on s’acumuli aigua, com ara petits bassals o recipients col·locats a l’exterior.

Les seves picades no suposen un risc per a la salut, és a dir, no actua com a transmissor de cap malaltia, però poden arribar a ser molt molestes, sobretot les de les femelles, que poden picar moltes vegades.

Per facilitar la no proliferació de mosquits s’han d’eliminar els llocs on s’acumuli l’aigua en recipients com galledes, joguines, plats o cendrers, tapar les piscines si no es fan servir o assegurar pous, cisternes o tancs per què estiguin coberts.

Per evitar les molèsties de les picades es recomana portar roba de màniga llarga, pantalons llargs (millor si són de color clar) i mitjons.

En cas de picada, heu de rentar i desinfectar bé la zona.

Trobareu més informació en aquest fulletó:

Campanya mosquit tigre 2012

Campanya mosquit tigre 2012

Fitxer: fullet_mosquit_2012.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.34 MB