ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet homenatja als alcaldes Antoni Cruanyes i Josep Rovira
PUBLICAT Dimarts, 12.09.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Acte homenatge Antoni Cruanyes Becana

Aquest diumenge, 10 de setembre, ha tingut lloc l'acte d'homenatge i reconeixement públic a dos alcaldes que van deixar empremta a la nostra vila. 

Tots dos van morir l'any 2020 i no se'ls va poder fer l'homenatge que s'hauria volgut, a causa de la pandèmia. Ara s'ha pogut fer i per això s'han instal·lat dos monòlits a dos punts del poble que ens els recordaran sempre. 

 Cruanyes i la plaça 11 de setembre Antoni Cruanyes Becana (1924 - 2020), fou alcalde de Canet de Mar entre els anys 1979 i 1987. Entre moltes de les seves iniciatives destacades durant tot aquest temps, va fer possible la urbanització de la plaça 11 de Setembre. Per aquest motiu el monòlit que el recorda s'ha instal·lat en aquest indret de Canet. 

Cruanyes també va estar interessat sempre per la història i la cultura. Membre actiu i destacat del Centre d'Estudis Canetencs (CEC), va visitar cada dimarts, mentre la salut li va permetre, les dependències de l'Arxiu Municipal. Allà va ser com un company més per al personal de l'Arxiu i de Comunicació, per qui sempre tenia amables comentaris i enginyoses respostes. Prenia notes i rellegia documents que després es guardava o feia servir per als articles de la revista del CEC, "El Sot de l'Aubó". 

El president del Centre d'Estudis, escriptor i historiador local, Xavier Mas, ens el recorda en aquest article de l'any 2020

 Homenatge alcalde Josep Rovira ForsJosep Rovira Fors i el passeig Marítim Josep Rovira Fors  (1923 - 2020), va ser l'alcalde de Canet entre els anys 1987 i 1999. Una de les seves qualitats innates més destacades era la oratòria. Sempre sabia què dir i quan fer-ho. Sabia de tot i si no era així, tenia igualment la capacitat de parlar-ne de forma amena, perquè tothom l'entengués i el seguís.  Home creatiu i amant de l'art i la cultura, són de la seva època d'alcalde, l'actual escut de l'Ajuntament, l'obertura de la Casa museu i el passeig Marítim. És per aquest motiu, que el monòlit que el recorda, s'ha ubicat en aquest darrer espai públic. 

Xavier Mas també va escriure sobre Josep Rovira al Sot de l'Aubó

 

Acte homenatge alcaldes Cruanyes i Rovira

A l'acte d'homenatge i descoberta dels monòlits d'aquest diumenge, 10 de setembre, hi van ser presents bona part de les famílies dels dos alcaldes. L'alcalde Pere Xirau, encapçalava la representació municipal, amb els regidors i les regidores que formen el consistori canentenc. 

^