Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 09.06.2023

El 9 de juny és el dia central de la Setmana Internacional dels Arxius, a la qual el nostre se suma amb una mostra dels tresors que custodia al seu fons documental. 


Arxiu equipament - compactesEl 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius. Al voltant d'aquest dia, els arxius catalans  organitzen una setmana d'activitats culturals, entre les quals hi ha, per exemple, exposicions, conferències, visites i jornades per donar a conèixer i promoure les funcions i les instal·lacions dels arxius.

Una de les funcions de l'Arxiu Municipal és recuperar el patrimoni documental de Canet, protegir-lo i promoure la seva divulgació. En aquest sentit, des de fa 2 anys, en la seva pàgina de Facebook, l'Arxiu mostra els fons documentals que custodia gràcies al suport i gestió de l'Àrea de Comunicació. 

Casualment, avui coincideix amb una altra celebració; tot just, avui fa 100 anys que és va inaugurar l'edifici de la Cooperativa la Canetenca, el que avui coneixem per l'Odèon.  Per celebrar aquesta coincidència, han fet un recull d'imatges relacionades amb la construcció.

Fa un segle, els esforços dels cooperativistes van fer possible la construcció d'un nou edifici per a la seu que s'inauguraria el 9 de juny de 1923.  Mentre, des l'Arxiu, des de fa 20 anys, seguim esforçant-nos per conservar i donar a conèixer el patrimoni documental de Canet.   

Us convidem a visitar el nostre equipament. Només cal que ens envieu un missatge a canet.arxiu@canetdemar.cat i concertarem dia i hora. 

I si voleu saber alguna cosa més sobre les funcions i inicis del servei a part del consultar el webmunicipal podeu llegir l'article publicat a la revista Sot de l'Aubó.