ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
AVÍS | S'aprova la llei de mesures extraordinàries i urgents per la sequera a Catalunya
EXCEPCIONALITAT - EPISODI DE SEQUERA | Informació a la ciutadania
PUBLICAT Dimecres, 31.05.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sequera - situació excepcionalitat

Aquesta llei, que ja ha entrat en vigor, modifica les restriccions per a ompliment de piscines. 


Des de Medi Ambient ens informen que ja és vigent la Llei de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya. 

Podeu consultar el text íntegre al web de la Generalitat: LLEI 9/2023, del 19 de maig, de mesures extraordinàries i urgents per a afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya

Aquesta llei, entre d’altres, modifica les restriccions per a ompliment de piscines:

Disposicions finals

Primera. Modificació del Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera

 Al punt segon, aquesta disposició final fa una modificació respecte al Pla especial per eventual sequera de l'any 2020 i ho redacta de la manera següent: 

 «c) La utilització d'aigua per a l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

»— El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per a garantir la qualitat sanitària de l'aigua.

 »— En les piscines d'ús públic, definides en l'article 2.2 del Reial decret 742/2013, del 27 de setembre, pel qual s'estableixen els criteris tecnicosanitaris de les piscines, o en les piscines d'ús privat de tipus 3A, definides en l'article 2.3.a del dit Reial decret, el primer ompliment de piscines de nova construcció o l'ompliment que respongui a obres de rehabilitació de la piscina o de modificació del vas.

 »— En centres educatius, l'ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d'infants.

 »— En les piscines de les instal·lacions juvenils inscrites en el Registre d'Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut.

 »Aquestes limitacions no s'apliquen a les piscines d'aigua de mar que s'omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d'abastament i de sanejament públiques.»

 

Per la seva banda i a nivell estatal, l'article 2.2 del Reial Decret 742/2013, del 27 de setembre, pel qual s'estableixen els criteris tecnicosanitaris de les piscines defineix el següent:

Article 2

2. Piscina de uso público: Aquellas piscinas abiertas al público o a un grupo definido de usuarios, no destinada únicamente a la familia e invitados del propietario u ocupante, con independencia del pago de un precio de entrada.

Podrán ser:

a) Tipo 1. Piscinas donde la actividad relacionada con el agua es el objetivo principal, como en el caso de piscinas públicas, de ocio, parques acuáticos o spas.

b) Tipo 2. Piscinas que actúan como servicio suplementario al objetivo principal, como en el caso de piscinas de hoteles, alojamientos turísticos, camping o terapéuticas en centros sanitarios, entre otras.

3. Piscinas de uso privado: Aquellas piscinas destinadas únicamente a la familia e invitados del propietario, u ocupante, incluyendo el uso relacionado con el alquiler de casas para uso familiar.

a) Tipo 3A: Piscinas de comunidades de propietarios, casas rurales o de agroturismo, colegios mayores o similares.

 informació relacionada

Dutxes tancades a l'estiu 

Ban de l'Alcaldia - abril 2023

Informació d'AGBAR - març 2023

Generalitat de Catalunya - El portal de la sequera 

^