ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
8M 2023 | Homenatgem els moviments en favor dels drets de les dones
Declaració institucional llegida des del Consell d'Infants de Canet
PUBLICAT Dimecres, 08.03.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
8MCanetdeMar

Com cada any, el 8 de març commemorem el Dia Internacional de les Dones, una data d'homenatge als moviments en favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que hauria d´impregnar cada dia de l´any dins i fora de les administracions.

Escolteu la declaració institucional llegida aquest any des del Consell d'Infants de Canet.

 


Avui 8 de març, Dia Internacional de la Dona i TOTS els dies de l'any volem #Donesambtotselsdrets !!  #8M #8MCanet

El tret de sortida d'aquest any el va fer l'associació Mandragora diumenge passat, amb la celebració del FEMIVERMUT, amb molt d'èxit de participació. 

Des de l'Ajuntament s'agraeix també a l'entitat ArtBlau que hagin refet el mural de la dona forta i valenta, que van crear de manera altruista i que malauradament persones incíviques i sense respecte, havien embrutat.   

Mural Dona i valenta embrutat  Mural Dona i valenta refet

 

Des del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, s'ha llançat aquest any la campanya “Ets Feminista" , per reivindicar la normalitat feminista. La campanya recull un seguit de situacions quotidianes en què resulta fàcil i de “sentit comú” identificar-se com a feminista.  L’espot versiona una coneguda cançó de Raffaella Carrà: “En els feminismes, tot és començar”. 

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/487962/ets-feminista-nova-campanya-del-departament-digualtat-feminismes-reivindicar-normalitat-feminista

 


Pel que fa a les activitats que es fan a Canet, avui es projecta la pel·lícula "Una cuestión de género" a l'Aula Magna del CRTTT, a les 18.00 hores. Dissabte tindrà lloc la xerrada: "El mal vivir. Dones i qualitat de vida", a la Sala Ramon de Capmany matí. I a la tarda es farà un "Concert per a la dona" a l'Envelat. El dia 18 se celebrarà el II torneig de botxes de la Dona

Fins al dia 12 podeu veure l'exposició "Dona, anhels, metes i desitjos", a la Sala Ramon de Capmany. 

Consulteu TOTS els actes locals a l'entorn d'aquesta efemèride a l'agenda del web.  

  Imatge 8M

 

^