ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Inauguració oficial de “l´Any Domènech” celebrada a Reus
PUBLICAT Divendres, 27.01.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L’Ajuntament de Canet de Mar, ha participat en la inauguració oficial de “l’Any Domènech i Montaner 2023” que ha  tingut lloc aquest divendres 27 de gener al migdia al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata de Reus.

Any Domènech ReusLa consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga ha estat l'encarregada de donar le tret de sortida a la commemoració del centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner. L'acte ha estat  presentat pel periodista Xavier Graset i ha comptat amb els parlaments de Gemma Martí i Clàudia Sanmatí, comissàries de l'Any Domènech; i de Carles Pellicer, alcalde de Reus i amfitrió de l'acte inaugural. En representació de l'Ajuntament de Canet de Mar, han assistit a l'acte, l'alcaldessa, Blanca Arbell, el regidor de Cultura, Pere Xirau, i el regidor d’Urbanisme, Lluís Llovet.

Arrenca així “l’Any Domènech i Montaner” proclamat enguany pel Departament de Cultura de la Generalitat, durant el qual es commemorarà el centenari de la mort de l’arquitecte (1923-2023). Un any, en el qual podrem conèixer el Domènech i Montaner des de totes les seves vesants: arquitecte, social, polític i “Domènech Europa” per haver sigut un referent i haver portat la seva obra i la seva arquitectura arreu. 

Canet de Mar,  juntament amb Barcelona i Reus és una de les seus oficials de la celebració de l’Any Domènech,  perquè a banda del llegat que ha deixat al municipi, també és on es va casar i on va establir el seu domicili familiar. Concretament, l’última obra de l’arquitecte va ser la Casa Domènech, actual seu del Museu de Canet.

Així, Canet de Mar, com a seu de “l’Any Domènech i Montaner” té prevista una extensa programació amb diferents actes, activitats, conferències, cursos i exposicions. 

L’acte inaugural ha finalitzat amb un concert que des de la Galeria dels Músics es dedicava al Pavelló dels Distingits, com es feia cada diumenge, quan l’Institut Pere Mata estava en funcionament.

 

^