ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Servei de Prevenció en Salut Animal obra consulta per elaborar un projecte de vacunació de la ràbia
PUBLICAT Dimecres, 16.11.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

GossosEl Servei de Prevenció en Salut Animal de la Generalitat de Catalunya ha obert una consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret pel qual s’estableix la vacunació antiràbica obligatòria i altres mesures sanitàries bàsiques per als animals de companyia per poder obtenir la màxima informació sobre l'opinió de la ciutadania en general  i dels sectors més relacionats amb els animals de companyia, sobre la conveniència de regular la vacunació de les espècies animals de gossos, gats i fures, per tal d'assolir una protecció adequada davant el risc que suposa la malaltia de la ràbia.

Per tal de participar-hi cal accedir al canal participa de la Generalitat de Catalunya accedint al següent enllaç:


https://participa.gencat.cat/processes/Decret-Antirabia.

 TERMINI Fins al 12 de desembre de 2022.

 objectius de la iniciativa

  • Millorar la protecció de la salut de les persones i dels animals de companyia per disminució del risc d’infecció de la ràbia.
  • Dotar d’un nivell de protecció immunitari en front la ràbia d’un mínim del 70% dels gossos, gats i fures registrats a Catalunya, mitjançant la vacunació antiràbica.
  • Contribuir a l’objectiu mundial d’assolir l’erradicació de la ràbia transmesa per gossos l’any 2030, establert conjuntament per l’OMS, la FAO, l’OMSA i GARC. La ràbia està inclosa al nou full de ruta 2021-2030 de l'organització Mundial de la Salut (OMS): l’OMS, l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OMSA), l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura ( FAO) i l'Aliança Mundial per al Control de la Ràbia (GARC) han establert el projecte mundial “Units contra la Ràbia”, per elaborar una estratègia comuna amb l'objectiu d'eradicar la ràbia l'any 2030.

més informació GENCAT | Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret de vacunació antiràbica

^