ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Cloenda i bons resultat del Programa Singulars
PUBLICAT Divendres, 14.10.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cloenda Singulars portada web

Dimecres dia 28 de setembre es va celebrar la cloenda de Programa Singulars que ha desenvolupat la Fundació Gentis aquests darrers mesos a Canet de Mar i a Sant Cebrià de Vallalta i que ha obtingut un 90% d’inserció laboral o educatiu dels joves participants. L’acte va comptar amb la presència de la Rosabel Madrid, la regidoria de Serveis a les persones, Igualtat, Participació i Educació i l’Assumpta, regidora de Festes i Joventut,  i  també amb l’alcalde i la regidora de Joventut de Sant Cebrià.

Logo gentisEl Programa Singulars és una proposta per potenciar les capacitats dels joves per tal de millorar la seva ocupabilitat i generar sinèrgies amb les empreses locals i properes. Durant aquests mesos, l’equip de Gentis ha aconseguit establir un vincle amb més de 40 empreses de la zona, de les quals 12 han acollit visites dels i les joves participants i 20 de els han realitzat processos de selecció. Finalment, s’ha aconseguit 14 insercions laborals, un 70 %, entre les quals destaquem el Restaurant Massa Mare, Piñatex i Càmping Victòria de Canet de Mar, així com McDonald’s, Lidl i l’Illa Fantasia, d’altres municipis propers. 

Quant al retorn educatiu, 12 de les persones participants han decidit continuar formant-se, tant a cicles formatius de grau mitjà, curs de preparació d'accés a grau superior de l’Escola d’Adults de Canet, PFI o el darrer curs de batxillerat. En alguns casos, les persones participants han realitzat una doble inserció, l’educativa i la laboral. 

Les visites a les empreses, un dels punts forts del projecte, han sigut diverses i segons els interessos dels joves, molt vinculades als itineraris formatius de Comerç-Logística, Esports i Tecnològic: ActiveNatura, Centre Caní Pedra Castell, Top King Center, Bombers de la Generalitat, Vitae Kombucha, La Casa Integral, Dectahlon, El Peix Grillat, Càmping Victòria, Hitex entre d'altres.

Cloenda SingularsA més a més, 4 joves de Canet van participar a l’ Speed Dating que cada any organitza la Fundació Gentis, activitat  dirigida a la qual participen més 15 empreses del territori pertanyents a diversos sectors per conèixer a les persones ateses a través dels programes d’orientació laboral.  Finalment, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, conjuntament amb l’Àrea de Promoció Econòmica de Canet, va tenir lloc el I Cafè d'empresa amb la participació de 9 empreses compromeses amb la igualtat laboral.

Des de l’Ajuntament, i també de part de la Fundació Gentis, qui ha gestionat el projecte, vol agrair la implicació de totes les empreses col·laboradores i el compromís de totes les persones joves participants en el projecte.

  MÉS INFORMACIÓ: NOTÍCIA|El Projecte Singulars, adreçat a joves, arrenca amb força aquest 2022 

^