ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Joventut manté com a punt fort de l'Àrea, el suport als centres de secundària
PUBLICAT Dilluns, 25.07.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Un dels punts forts de l’àrea de Joventut i on destinem més recursos humans i econòmics, a part de la dinamització de La Masoveria, és el suport als centres de secundària que realitzem cada curs. A continuació resumim les línies principals del curs 2021-2022: 

Activitats d’orientació acadèmica

L’Ajuntament de Canet de Mar és un referent a la comarca en suport a l’orientació acadèmica que fan els centres de secundària. L’any passat vam poder presentar la nostra experiència a la IV Jornada d’orientació professional de l’Alt Maresme.

Enguany hem continuat oferint el projecte d’orientació acadèmica, desenvolupat per Educació i Joventut, i que incorpora tant activitats grupals com xerrades adreçades a 3r i 4t d'ESO i 1r de Batxillerat dels 3 centres de secundària i l’Escola d’Adults del municipi. L’objectiu del projecte és facilitar informació i orientació acadèmica com a eina fonamental per tal que les persones joves puguin decidir, de forma conscient i fonamentada, com encaminar el seu itinerari formatiu i vital.   

orientació estudiants secundària

En total hem pogut atendre individualment a 147 alumnes dels centres de secundària de Canet i Escola d’Adults i fer 23 xerrades a alumnes i també famílies. 

El professorat i centres valoren molt positivament el recurs que els oferim: 

“Tots els alumnes han estat encantats de poder realitzar la tutoria i l'assessorament”

“ l'alumnat s'ha sentit atès i se li ha obert possibilitats que no contemplava abans de les orientacions.”

Activitats de promoció de la salut i benestar

Xerrada Controles? adreçada a 1r d’ESO: des de Joventut hem explicat en què consisteix l’exposició on-line Controles?, que vam poder gaudir al municipi al curs 2020-21, per tal que els alumnes de 1r d’ESO coneguessin el recurs. També s’ha parlat sobre l’ús de les pantalles, les begudes energètiques i el tabac. 

exposició - controles?

Taller prevenció consum d’alcohol: Els tallers de prevenció de consum d’alcohol es van adreçar a tots els grups de 2n i 4t  d’ESO de Canet i pretenen que l’estudiant reflexioni sobre els efectes que provoca el consum d’alcohol, els mites i les llegendes que se li associen. En total es van fer 14 tallers  i s’han pogut desenvolupar gràcies el cofinançament de Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Taller de “Pantalles i xarxes socials”: A demanda dels centres de secundària, les àrees d’Educació i Joventut han col·laborat per oferir aquests tallers als centres. L’activitat, de dues hores de durada, pretén fer prevenció de l’ús abusiu o problemàtic a les pantalles i xarxes socials i afavorir l’ús responsable dels dispositius i aplicacions. En total s’han fet 9 tallers.

Phone - imatge de rawpixel.com

Activitats foment de la mobilitat internacional

Com veiem en una anterior notícia, enguany també hem continuat oferint el taller de mobilitat internacional als grups de 2n de Batxillerat dels centres de secundària, duent a terme 6 tallers i arribant a un total de 125 alumnes. El taller, de format participatiu i dinàmic, pretén donar informació sobre les possibilitats que presenta la mobilitat internacional i despertar l’interès per aquesta per part dels i les joves.

mobilitat internacional

Punt d’informació mòbil als patis dels centres de secundària

Aquest curs, La Masoveria, l’espai Jove del municipi, ha continuat tenint presència quinzenal a les hores del pati dels centres de secundària públics, i així poder informar de les activitats que es realitzen adreçades als joves i mantenir-hi el contacte per copsar les seves inquietuds i necessitats. Puntualment, també s’han informat d’alguna campanya o diada com el 25N o el Dia mundial del reciclatge. Aquest projecte és fonamental per arribar al col·lectiu jove i volem agrair la col·laboració i disponibilitat dels centres. 

 


Notícies relacionades: 

Expliquem el projecte local d'orientació acadèmica a la IV Jornada de l'Alt Maresme

Canet de Mar ha estat un dels primers municipis a utilitzar el nou format de l'exposició 'Controles?'

Xerrada informativa sobre els projectes de mobilitat internacional a l'estiu

^