ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa Museu participa al projecte Museus i Liceu: una història compartida
PUBLICAT Dimecres, 16.03.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Imatge Museus i Liceu

Museus i Liceu:  una història compartida és el resultat d'un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d'exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniverrsari del Gran Teatre. L'acció també vol contribbuir a fer xarxa i establir lligams ente les institucions culturals del país.


Aquest 15 de març s'ha donat el tret de sortida de Museus i Liceu: una història compartida, una gran iniciativa que congrega més de 100 institucions culturals a tot Catalunya i que té per objectiu restituir la història del Teatre. 

Des de Canet presentem una de les peces del nostre fons, el prototip de la bocana del Palau de la Música Catalana, dissenyada com el mateix Palau per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.  

Es porta a terme doncs, un homenatge conjunt al món de la música que reuneix representants de gran part dels museus de Catalunya en un acte conduït per l'historiador i escriptor Enric Calpena. En acabar l'homenatge, s'ha assistit a la funció de Pelléas et Mélisande, una òpera de l'època Modernista.

121 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, enntre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023.

^