ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´Àrea de Medi Ambient col·labora amb les jornades sobre la sostenibilitat organitzades per l´Escola Misericòrdia
PUBLICAT Dimecres, 28.04.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

nens visita deixalleriaL'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar ha col·laborat amb l'Escola Misericòrdia durant les jornades per a la sostenibilitat que va organitzar el centre abans de Setmana Santa.

Des de l'àrea s'han organitzat un seguit de tallers per a diferents cursos i també s'han realitzat diferents sortides per visitar la deixalleria municipal.

Concretament, aquest any s'han fet els següents tallers:

Plantada de plantes aromàtiques

Els alumnes de Primer de Primària van participar en aquesta activitat que tenia com a objectiu principal, potenciar el coneixement de l'entorn. En aquest sentit, les nenes i els nens d'aquest curs van plantar un seguit de plantes aromàtiques a l'hort de l'escola. Concretament, van plantar romaní, farigola, sàlvia i julivert.

Els alumnes van comptar amb l'ajuda de jardiners municipals per poder fer la planada.

Més informació i fotografies aquí.

Caixes niu

L'activitat, que la van realitzar els alumnes de 4t de Primària, va consistir en una xerrada prèvia sobre les caixes niu i els ocells que les fan servir i, posteriorment, fer la recerca de les caixes que hi ha col·locades al Parc de la Misericòrdia.

Els i les alumnes van trobar un total de 5 caixes niu:

  • 3 amb nius de pardal dins.
  • 1 amb un niu de mallerenga.
  • 1 buida.

Aprofitant la visita al parc, els i les alumnes van poder identificar una mallerenga carbonera, una mallerenga petita i també van veure Tudons, Tórtora turca, Mallerenga cuallarga, Estornell, Gafarró i una Sargantana ibèrica.

Més informació i fotografies aquí.

SOL, SORRA, MAR: ELS TRESORS DE LES NOSTRES PLATGES Els i les alumnes de 5è de Primària van baixar fins al passeig marítim del nostre poble per poder observar i descobrir els tresors que s'amaguen a la nostra platja. Un cop allà, van poder conéixer la gran quantitat de vegetació que, tot i les difícils condicions climàtiques i urbanes, lluiten cada dia per donar color a la sorra del nostre litoral.

Més informació i fotografies aquí.

TALLER LÚDIC SOBRE RECICLATGE: UN MÓN SENSE RESTA” A partir d’un joc participatiu i manipulatiu amb residus reals de totes les fraccions, es planteja una dinàmica de reflexió i anàlisi al voltant de l’impacte global de les nostres accions quotidianes de consum, reutilització i reciclatge.

Un cop realitzada aquesta primera part del taller, els i les alumnes de 2n i 3r de Primària van realitzar una visita a la Deixalleria municipal per tal de conèixer les instal·lacions i el servei que ofereix la deixalleria, el seu funcionament, els materials que s’hi admeten i la seva destinació.

Aquesta activitat, té com a objectiu, promoure la recollida selectiva, afavorir la participació, difondre el coneixement dels beneficis ambientals que en resulten i fomentar d’aquesta manera una consciència ecològica.

^