ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Biblioteca presenta la guia "Llegir en Veu Alta: un plaer compartit"
PUBLICAT Dimecres, 10.02.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

És una iniciativa de les biblioteques municipals del Maresme, que forma part del nou projecte comarcal "Donem Veu a la Lectura".

 Informació Acció Social

Coincidint amb el Diacartell LVA Internacional de la Lectura en Veu Alta, aquest mes de febrer les Biblioteques del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” que s’ha elaborat amb la col·laboració i l'assessorament de l’escriptora mataronina Lola Casas.  Una guia que inclou orientacions pràctiques, propostes literàries per a tots els gustos i poemes propis de la Lola Casas.

Amb aquesta guia es pretén oferir una eina pràctica per a pares i mares, professorat i personal bibliotecari, que vulguin practicar la lectura en veu alta amb infants d’edats compreses entre 6 i 12 anys.

La guia "Llegir en Veu Alta" és a les biblioteques del Maresme a disposició de tothom que estigui interessat en aquesta pràctica.

La Biblioteca P. Gual i Pujadas en farà arribar un exemplar a cadascuna de les aules de primària dels centres educatius de Canet de Mar, per tal de que els i les mestres ho puguin treballar en grup i gaudir-ne la pràctica.

Us convidem també, a visitar l'aparador “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” que trobareu a la Sala Infantil de la Biblioteca durant tot el mes de febrer, amb una acurada selecció de llibres temàtics i propostes de lectura per poder exercitar a casa.

Les biblioteques municipals del Maresme es converteixen així en un dels referents de la lectura en veu alta a través de l’acompanyament, l’assessorament, la motivació i l’aprenentatge. Per això s'han dissenyat un conjunt d’accions encaminades a donar a conèixer i promoure la lectura en veu alta, alhora que fer visibles els valors i beneficis que té aquesta pràctica, no només per als infants i els joves, sinó també per a totes les persones de diferents edats i condicions.

Guia LVA

Totes aquestes accions van dirigides als professionals de l‘àmbit de l’educació, a les famílies, a les pròpies biblioteques, i en general a tothom que vulgui fomentar el gust per la lectura en veu alta.

Dins d’aquest projecte les biblioteques de la comarca ofereixen al llarg de l’any sessions formatives, maletes pedagògiques i lots de documents dirigits als centres educatius, programació d’activitats (tallers, clubs de lectura, exposicions...) i trobades virtuals amb referents de la lectura en veu alta, entre molts altres recursos. Difonen periòdicament informació a través dels seus canals habituals de comunicació.

Llegir, sempre un plaer!!


Més detalls sobre el projecte a:

https://www.youtube.com/watch?v=IZZkw73A5gY

https://www.youtube.com/watch?v=WkYosdBxjSc

^