Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

HistÚria local
PUBLICAT Dijous, 12.03.2015
 • El que us expliquem

  Vil·la FloraRamiro Busquets Codina, descendent d'un americano que es va enriquir a Cuba, va aixecar la seva torre i serveis en els terrenys de can Busquets. Tot aquest espai va ser projectat per Eduard Ferrés i Puig, arquitecte que donava a les seves obres una influència del modernisme vienès, anomenat Sezession.

  Ferrés i Puig va començar la seva construcció al 1910 i el va organitzar com un complex residencial amb un edifici principal, Vil·la Flora, i magatzems, cellers, fonts, la masoveria i tanques a tot el recinte. L´edifici es compon de  planta baixa i dos pisos. A la part baixa, arrenca una àmplia i bella escala principal interior d´accés al primer pis.

  A l'edifici principal es conserva un montacàrregues que es feia servir per comunicar la cuina situada a la planta baixa amb al menajdor de la planta principal. Hi ha algun moble un dels més interessants és un armari que conté un rentamans de l'època i que es conserva al primer pis.

  De l´entorn de l´edifici cal destacar els jardins que l´envolten, on se situen diverses construccions auxiliars. En aquest entorn hi ha la masoveria, projectada l´any 1920. Es tracta d´un edifici senzill amb teulat ceràmic vernissat a dues aigües que cauen pels laterals. Tot l´espai està envoltat d´un tancat fet de pedra arrebossada. L´accés a aquest gran espai s´aconsegueix a través d´un gran portal amb un barri de forja, que porta el nom incrustat de Vil·la Flora. Més enllà de la riera Gavarra hi havia un altre barri que donava l´entrada a l´altra part de la finca anomenada Pla de les Fonts, on Ferrés hi va disposar sis fonts al voltant d´una glorieta de llenguatge clàssic.

  A l'entrada del recinte es troba la Masoveria d'estil Noucentista.

 • D'on ho hem tret

  Guia histÚrica de Canet de Mar, de Carles Sŗiz
  Canet de Mar, histÚria i arquitectura, de la col∑lecciů Estudis de Patrimoni

 • Si no en teniu prou

  Si voleu ampliar informació podeu adreçar-vos a l'Arxiu Municipal o a la Biblioteca P. Gual i Pujadas

  Si teniu alguna aportació a fer-nos sobre el contingut d'aquesta informació podeu adreçar un correu a l'Àrea de Comunicació