Què fem?
EDICIONS ELS 2 PINS, SOCIETAT CULTURAL, és una entitat cultural registrada i reconeguda pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Va ser fundada a Canet de Mar pel setembre de 1994 de la mà de dos joves estudiants universitaris, Carles Sàiz i Toni Cruanyes, amb l'objectiu d'engegar un instrument per recuperar la memòria històrica de Canet de Mar.

Al llarg d'aquests anys els plantejaments fundacionals s'han acomplert amb escreix i s'han ampliat fins a quatre camps d'actuació:
 
a) Edició de llibres
Després d'un buit de més de set anys sense publicar-se cap llibre de Canet, la tasca principal de l'editora des de 1994 ha estat treballar per aconseguir recuperar l'interès dels canetencs pel seu passat.

Aquesta va ser la principal tasca d'Edicions Els 2 Pins fins l'any 1997, quan, assolit plenament l'objectiu, l'editora, amb els mateixos plantejaments fundacionals, el grup editorial va fer una aposta per expandir els límits territorials a tota la comarca del Maresme.

L'any 1999 va ampliar el camp de la història amb una petita col·lecció de literatura i teatre. El 2000 va obrir una altra col·lecció, de filosofia i el 2004 de pensament, amb els "Episodis de la Vida".
 
b) Edició de capçaleres
ÀMBIT va aparèixer el novembre de 1995
Edicions Els 2 Pins va ampliar el camp de l'edició a partir de 1995. L'aparició d'ÀMBIT va consolidar l'editorial i a partir de llavors s'han anat afegint nous projectes com ara els butlletins municipals de l'Ajuntament d'Arenys de Munt "Amunt Arenys" i el de Pineda de Mar "BIM".

La revista ÀMBIT és avui per avui un mitjà de comunicació semiprofessional, que s'edita mensualment, amb un tiratge de 3000 revistes i amb un nombre de pàgines que va des des 24 a les 56.

Pel desembre de 2004 ÀMBIT va arribar al seu número 100, una xifra rècord en la història de la premsa local. En motiu de l'efemèride, Carles Sàiz, coordinador de la revista i els periodistes Francesc Arcas i Marc Vidal van publicar l'estudi "La Premsa a Canet de Mar (1885-2005) i donat l'èxit i l'interès que cada més va assolint la publicació, des del gener de 2005 Edicions Els 2 Pins ha apostat per per un salt qualitatiu i ha començat a publicar la revista a tot color.
 
c) Actes culturals
A banda de l'edició de llibres i revistes relacionades amb Canet o les rodalies, Edicions Els 2 Pins, com a entitat sense afany de lucre, organitza actes, xerrades i conferències  de manera trimestral, relacionades amb el camp de la cultura, la història i l'actualitat local de Canet de Mar. Les despeses d'organització dels diferents actes es sufragen amb els beneficis anuals de l'entitat que provenen dels subscriptors de la revista, aportacions de l'edició dels llibres així com d'ajudes, aportacions i subvencions de diferents administracions públiques i empreses privades.
 
La Passejada nocturna per la història de Canet
La passejada aplega cada any unes 600 persones
D'entre les activitats organitzades cal tenir en compte la passejada històrica per Canet, una iniciativa que es va organitzar per primera vegada l'any 1997 i que el 2001 es va transformar en La Passejada Nocturna per la Història de Canet. Pel mes de juliol, com a darrer acte de la  Festa Major, Edicions Els 2 Pins engega la màquina del temps i fa aparèixer pels carrers de la població personatges històrics que ens expliquen el passat de Canet.

La iniciativa compta amb la col·laboració de diferents entitats de la població i el suport de l'Ajuntament de Canet de Mar.
 
Els Premis Canetencs.
També cal destacar els PREMIS CANETENCS, una iniciativa sorgida del Consell Municipal de Cultura i endegada per la revista ÀMBIT, juntament amb Vilaweb Canet i Ràdio Canet. Els Premis Canetencs es van convocar per primera vegada l'any 2004 i van resultar guanyadors el periodista Antoni Cruanyes, en la modalitat individual 2003, l'Associació Cultural Plataforma Odeon, en la d'entitat i el mestre Jaume Dotras en un premi pòstum 2003.
L'any 2005 els Premis 2004 han recaigut a mans de Teresa Rovira, promotora social, en la d'individual, la Colla dels Reis en la modalitat d'entitat i el premi pòstum es va atorgar al periodista i productor televisiu Joan Ramon Mainat.
En l'edició de 2006, els Premis Canetencs 2005 van anar a parar al pilot de rallies Xavi Lorza i al Club Bàsquet Canet.
En l'edició de 2007, els Premis Canetencs 2006 han estat el Dr. Antoni Beltran i a nivell col·lectiu l'entitat de dones Sàlvia.
 
d) Projectes de Noves Tecnologies
Edicions Els 2 Pins s'ha anat adequant, a mida que ha anat passant el temps, a les noves tecnologies.
Els 2 Pins va ser la primera entitat de Canet que va tenir pàgina web, l'any 1998, quan internet encara no era un camp generalitzat. A partir de llavors l'entitat ha utilitzat les noves tecnologies per estendre el més enllà possible les seves activitats i continguts.
Les principals activitats que s'està portant a terme són:
 
àmbitdigital.org
http://www.ambitdigital.org
Pel març de l'any 2001 Edicions Els 2 Pins va engegar l'ambitdigital.org, una pàgina web on es posava la revista de Canet a l'abast de tot el món en fitxer pdf. Per poder visualitzar-ho correctalment cal instal·lar prèviament el programa de lectura Acrobat Reader d'Adobe.
 
Vilaweb Canet
http://www.vilaweb.com/canet
L'àmbitdigital va ser el primer pas de les noves tecnologies a l'entitat ja que dos anys després, a finals de 2003 Edicions Els 2 Pins va signar un conveni amb Llovet&Sillué, fins llavors editors de Vilaweb Canet, per tal d'editar conjuntament notícies a Vilaweb Canet, el diari electrònic independent de Canet de Mar (vilaweb.com/canet). Des de gener de 2005 Llovet&Sillué es va fusionar amb el grup Els 2 Pins.
 
La botiga on-line
Edicions Els 2 Pins ofereix la possibilitat de que puguis adquirir qualsevol títol de la col·lecció a les principals llibreries de la comarca i també ha obert una botiga virtual a  internet.
Si vols adquirir qualsevol dels nostres productes, envia'ns un mail a edicions@els2pins.org amb el número de referència que trobaràs davant de cada llibre i te'ls enviarem a casa teva, contra reembols, en un termini màxim de 10 dies.

Els títols publicats fins a l'actualitat són:
 
1. IMATGES RETROSPECTIVES DE CANET, de Carles Sàiz
Exhaurit

Imatges Retrospectives de Canet", de Carles Sàiz, és un homenatge als nostres avis. Una oportunitat de reunir el seu testimoni i plasmar-ho, amb imatges, perquè les generacions futures i nosaltres, els joves d'avui, coneguem un Canet diferent. L'època històrica de princpi de segle és tant propera -parlem de dues generacions enrere- i, en canvi, tan desconeguda.
Potser perquè hem demostrat poc interè en saber-ne res; potser a la nostra gent gran els ha fet mandra recompondre un passat farcit de mancances, disputes i la guerra civil...
Segurament ha estat bona idea enfrontar les fotografies amb els espectadors-actors d'aquells esdeveniments, d'aqueles places, d'aquells carrers... però Imatges Retrospectives de Canet no es queda aquí, també és un treball d'investigació històric. Les comprovades anotacions del llibre són el complement més exigent dels documents inèdits que publiquem.
 
2. RESSENYA HISTÒRICA DE CANET, de Magí Xiqués
4,8 Euros

La Ressenya històrica de Canet és una d'aquelles rareses que únicament alguns pobles es permeten el luxe de tenir. És la primera història publicada de Canet de Mar, de 1880. Enmig de l'esperit romàntic del segle XIX Magí Xiqués va escriure aquest document, punt de referència del testimoni del moment i que en aquesta nova reedició hem volgut recuperar, traduir-lo al català i contextualitzar-ho amb peus de foto i aclariments.
 
3. EL COOPERATIVISME A CANET, de Carles Sàiz
6 Euros

El Cooperativisme a Canet s'ens presenta com uyna síntesi de les antigues memòries col·lectives. Recopilades a través del testimoni oral al lalrg de 130 anys, el moviment cooperatiu de Canet ha anat passant per diferents situacions que intenten ser salvades en aquesta monografia.
La crisi econòmica dels anys 1850-1870 -amb la coneguda fam del cotó americà- i l'impuls dels mestres d'aixa i teixidors de Canet de Mar, van fer possible el naixement de La Companyia, la primera cooperativa de consum documentada, fins ara, de tot l'Estat Espanyol.

 
4. DIETARI DE CANET DE MAR 1995-1996, Grup ÀMBIT
A primer cop d'ull, els anys 1995 i 1996 poden passar a la petita història de Canet per l'expansió urbanística d'El Grau i la zona Salat Busquets o per l'obertura del ramal de la nova autopista perquè, des dels anys 60 no s'havien vist unes transformacions tan grans en el paisatge del poble. Però en la consciència col·lectiva dels canetnecs no es podrà oblidar la commoció d'un fet que ha sacsejat les nostres vides des de finals del 95, o el despertar del debat polític municipal, després d'un llarg letarg de més de cinc anys.
 
5. MOTIUS I MALNOMS DE LA GENT DE CANET, de Pere Riera
15 Euros

Motius i malnoms de la gent de Canet és un recull molt més anecdòtic que no pas històric. O potser sigui una anàlisi històric desenvolupada des de l'òptica de l'anecdotari personal d'aquells homes i dones que fan la història. Gent d'un poble, que s'identifica per signes paral·lels, però que s'individualitza amb motius personalitzats. Ells i elles han fet la història del nostre poble i nosaltres hem retut homenatge al carisma que van dipositar en els annals del passat i en les llevors del present.
Qui sóm i d'on venim? Preguntes amb resposta fàcil a l'alçada del dia a dia de la nostra comunitat. Tots som de "can" alguna cosa, i d'aquí venim, estigmatitzats per un motiu que defineix casa nostra o els nostres avantpassats.
 
6. LA PASSEJADA... PER LA HISTÒRIA DE CANET, de Carles Sàiz
Exhaurit

La Passejada... per la història de Canet és un recull que sintetitza de manera molt esquemàtica els punts més importants de la passejada històrica organitzada per Edicions Els 2 Pins.
En aquest llibret-opuscle, els edificis es conertiran en el fil conductor del a història per repassar tot un seguit de dades que són descobertes quan hom passeja pels carrers de Canet. Us oferim un petit recull per aquells que vulguin fer parlar les pedres de la història amb quatre pinzellades dels principis edificis i paratges que han condicionat la vida social i cultura, política i religiosa, de Canet de Mar
 
7. DIETARI DE CANET DE MAR (1997)
El 1997 prometia, els primers mesos, ser un any tranquil. Moltes commemoracions: 75 anys de l'Escola de Teixits, 25 anys d'Els Comediants, mig segle dels gegants dels Abells... Però en projectes han quedat moltes de les grans realitzacions anunciades per aquest any: no hi ha el cobriment de les rieres, es retalla el projecte del palau de congressos, s'endarrereix l'acabament de la nova biblioteca i s'alenteixen les obres de restauració del santuari de la Misericòrdia. 1997 però, és també l'any dels èxits esportius dels equips canetencs, encapçalats per la promesa Julián Alonso, que se siutua entre els millors tenistes del món.
 
8. EL CÒMIC DE LA HISTÒRIA DE CANET, de C. Sàiz i A. Xiqués
És història i és sobre Canet... però és un còmic. El Còmic.. de la història de Canet és sobretot, una manera divertida -per a tots els públics- de conèixer les aventures dels nostres avis. La distància dels arxius, documents i llistats de dades ens evoquen a una història freda i, fins i tot, avorrida del nostre poble. El còmic és una recreació dels dos segles que ens precedeixen. L'esforç ha estat doble: recopilar dades i imaginar les formes i les sensacions de cada moment històric.
Els personatges, aquí, tenen cara, parlen els uns amb els altres. La gent es vesteix amb roba de l'època i els carrers estan sense asfaltar. Tots els detalls són importantsquan s'ha de dibuixar la nostra història, i tots els detalls s'han cuidat fins a l'extrem en la primera història il·lustrada de Canet de Mar.
 
9. LA AGRICULTURA A VILASSAR DE MAR de F. Novell/M. Portillo
L'Agricultura a Vilassar de Mar és un acurat estudi -des de l'antiguitat fins a l'època contemporània- del món rural de Vilasssar de Mar on, les vinyeds, les patates i la floricultura esdeenen, entre d'altres, els elements claus per estudiar les diferents conjuntures de la història sòcioeconòmica de Vilassar; una història comuna, sens dubte, a bona part de les poblacions del Maresme
 
10. MASIES I VIDA AGRÀRIA A CANET, de Francesc Arcas
Masies i vida agrària a Canet és una síntesi de les activitats agrícoles de Canet de Mar, des de l'antiguitat fins a l'època contemporània. La vinya, la taronja, la patata i la maduixa s'encavallen a través dels segles davant el reflex de can Manau, can Beia, can Rocosa, can Llorençó, can Goday i d'altres... Més de 80 masies canetenques -estudiades i catalogades en aquest treball- que han estat font de subsistència econòmica de Canet de Mar.
 
11. DIETARI DE CANET DE MAR (1998), de Grup ÀMBIT
1998 comença amb la retransmissió de la cavalcada de Reis a TV3 i acaba amb 300 extres canetencs a la pel·lícula "La ciudad de los prodigios", passant pel pregó de Festa Major a càrrec de Xavier Sardà. S'inicia amb la represa de les obres del presbiteri del Santuari i finalitza amb una nova façana de la Parròquia i la restauració de les fonts modernistes de can Salat-Busquets. 1998 és també sinònim dels 75 anys de l'Escola de Teixits de Punt i del centenari de la pèrdua de Cuba. És l'any de l'ascens del CAnet Futbol Sala a divisió de plata i del Club Bàsquet a segona divisió estatal. Un temps de restauracions, activitat ciutadana i èxits dels clubs esportius locals.
 
12. L'AGRICULTURA A CABRERA, de F. Novell i M. Portillo
L'Agricultura a Cabrera és una síntesi local del món agari des dels ibers fins als nostres dies. És el pas del treball regit per aconseguir una autosuficència alimentícia cap als estadus d'especialització del segle XVIII, amb nous mercats.
La importàncai que ha tingut l'agricultura a Cabrera al lalrg d'aquests segles ens permetdibuixar en aquest llibre els diferents sistemes econòmics, tecnològics, polítics i socials que ha anat experimentant la comarca al llarg d'aquests segles; des del sistema feudal fins a les iniciatives associatives i sindicals del segle XIX i XX.
 
13. ORIGEN DEL MUNICIPI DE CANET DE MAR, de J.M. Pons i Guri
Origen del municipi de Canet de Mar és un interessant estudi del prestigiós històriador Josep Maria Pons i Guri sobre el primer Consell Municipal de Canet de Mar, concedit en privilegi el 1599 per Gastó de Montcada. A partir de la documentació que es conserva -quatre actes del nostari públic del terme de Montpalau trobades per Marià Serra a finals del segle XIX- contastada amb fons històrics d'altres pobles, l'autor, gran coneixedor de la comarca, ens trasllada al Canet de fa 400 anys i ens explica acuradament què hi va passar.
 
14. LA GENT DE SANT CEBRIÀ, Ha. D'UN POBLE, de Lluis Parera
La gent de Sant Cebrià, història d'un poble és la primera història escrita de Sant Cebrià de Vallatla on les antigues famílies que van donar origen al poble i les seves institucions són el fil conductor del passat amb el present. La millor manera de conèixer la història de Sant Cebrià en un interessant treball de gairebé 300 pàgines, amb un enfilall d'arbres generalògics de gent i famílies, mapes, documents inèdits i fotografies antigues de la població.
 
15. DIETARI DE CANET DE MAR (1999), de grup ÀMBIT
El 1999 ha estat políticament un dels més moguts dels últims anys. L'enfondrament del grup polític capitanejat per Josep Rovira i l'ascnes inesperat de Francesc García a les eleccions del 13 de juny va provocar que aquest últim sigués nomenat alcalde després de fundar el seu propi partit a causa de les desavinences amb CiU. Aquest fet va provocar que passessin a segon pla tots els altres esdeveniments de l'any com és l'inici del projecte per a un nou institut, els problemes del comerç a Canet o el seguit de concerts que es van fer al Castell de Santa Florentina.
 
16. PEDRAGENTIL. TRAGICOMÈDIA, de David Estrada Luttikhuizen
Tres frares missioners volen arribar a Canet de Mar per embarcar-se cap a les Amèriques. Una tempesta els sorprèn als peus del dolmen de Pedragentil. Els espera una negra nit de bruixes i encanteris mil·lenaris.
La tragicomèdia Pedragentil barreja, dins d'una rreverència sense pretensions, el seny dels pastorets i les llegendes tradicionals. El muntatge escènic s'inspira en la llarga tradició teatral de Canet de Mar.
 
17. ESCOLA MARE DE DÉU DE LA MISERICÒRDIA (1974-2000) VVAA
L'any 1974, el poble de Canet, amb gran il·lusió i expectació, donava la benvinguda a un nou centre escolar. L'escola de la vila, en els seus nous edificis, obria les portes al capdamunt del poble, envoltada de natura. L'escola Misericòrdia va començar un camí llarg de projectes i compromisos de treball amb l'objectiu de ser quelcom més que un centre docent, que queda aplegat en aquest llibre, fet per pares i mares, alumnes i exalumnes, mestres i antics professors de l'escola pública de Canet de Mar.
 
18. UNA PASSEJADA PEL CANET D'ABANS, de C. Sàiz i J. Rius
Una passejada pel Canet d'abans és el catàleg resultant de l'exposició que, amb el mateix nom, es va fer l'any 2000 a Canet de Mar. El col·leccionista Cèsar Sàiz i el fotògraf Joan Rius, units, ens van deleitar amb una quarantena de fotografies del Canet de principi de segle. La mostra va rebre centenars de visites que van empényer als dos autors a publicar aquest treball.
 
19. EL HOMBRE. UNA ETAPA DE LA EVOLUCIÓN, de Lluís Parera
El hombre. Una etapa de la evolución, es un llibret escrit després de més de 50 anys de reflexions. L'autor ens ofereix, en forma de treball, les claus filosòfiques per tal que l'autor pugui trobar respostes a l'evolució humana mitjançant conceptes com la matèria, l'esperit i Déu. Tot això a través de capítols curts i idees concretes.
 
20. DIETARI DE CANET DE MAR (2000), de GRUP ÀMBIT
El 2000 ha estat un dels anys amb més tensió política des de l'entrada al període democràtic. Els diferents casos de pressumpte corrupció de l'alcalde Francesc García al capdavant de l'alcaldia van provocar que, el mes de setembre, els dos regidors de CiU abandonessin el pacte de govern, deixant així l'equip de govern en minoria.
Aquest any també ha tingut els seus aspectes positius com l'inici del nou Institut Lluís Domènech i Montaner i també les obres de cobriment de les rieres. A més, el 2000 també ha estat l'any d'un important augment demogràfic motivat per l'establiment de nous i vels canetnecs a les noves urbanitzacions El Grau i can Salat-Busquets.
 
21. CONNEXIÓ AMB PLANETA HARMONIA, de Lluís Parera
Connexió amb Planeta Harmonia recull un conjunt de reflexions que han servit a Lluís Parera per estructurar la pròpia consciència al llarg de la seva existència.
En cada etapa necessitem nous plantejaments de la pròpia existència i procurem adaptar-lo als nosu estadis evolutius.
Necessitem, en cada moment, tenir el convenciment de quin és el nostre lloc actual.
Cadascú que sigui lector d'aquest llibre, no ha de fer-se el seu sense reserves, ni refusar-lo absolutament. Ha de considear-loo com una guia per desbrossar el seu camí, per al final trobar-hi el lloc corresponent.
 
22. HISTÒRIA DE LA COLLA DELS REIS, de Josep M. Flotats
Història de la Colla dels Reis és un estudis testimonials de l'activitat que va portar la colla que va organitzar la cavalcada entre 1966 i 1975, quan un grup de joves recentment casats van fer el proòit de canviar la tradiciona lbaixada en cvalls per fer quelcom més atractiu i espectacular amb carrosses, tal i com es fa fins a l'actualitat.
 
23. CONTES DE CANET. PREMIS SANT JORDI 2001, de VVAA
Contes de Canet és un recull dels relats guanyadors dels premis literaris Sant Jordi 2001, organitzats per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Canet.
Amb "El Drac Vegetarià" de Xavier Fornaguera; "Els tres bessos de Canet" de David Puigdefàbregas; "Una tarda d'hivern" de Marta Vilà; "Maduixa i cargol canetencs" de Montserrat Arañó; "podria haver estat així" d'Emma Mussoll; "El Corb", de Joan Bosch i "Carre rAbell, 15" de Josep Leon, els diferents autors fan ballar la ploma àgil de la literatura canetenca.
A cops pensats i constants ens ofereixen històries curtes -però treballades- amb arguments fantàstics i imaginaris o tal vegada amb algun fonament verídic...
Contes de Canet. Premis Sant Jordi 2001 és el primer volum de contes curts publicats per Edicions Els 2 Pins
 
24. GUIA HISTÒRICA DE CANET, de Carles Sàiz
Guia històrica de Canet és la primera síntesi de la història de Canet de Mar, des de les primeres evidències de l'empremta humana -els ibers i romans- fins a l'actualitat. El llibre pretén explicar, de manera molt breu, els principals episodis del passat del poble així com els vestigis arquitectònics que n'han quedat.
 
25. DIETARI DE CANET DE MAR (2001)
El 2001 ha estat un any de traspàs, traspàs polític, és clar. Ibis Puig va desbancar Francesc Garica de l'alcaldia de Canet després que la moció de censura prosperés amb el suport del PSC, CiU, UC i ERC. 2001 és l'any de la recuperació de la calma social, malgrat l'estil ranci de fer política de baix preu d'alguns regidors de l'oposició. D'altra banda, també ha estat l'any del naixement dels quadrigèmins de Canet, de la inauguració de l'edifici de l'IES Domènech i Montaner, de l'acabament del soterrament de la Gavarra i de l'aturada de la Sant Domènec i Buscarons per modificar el projecte. D'altra banda, s'ha inicat la urbanització de les rondes Dr. Manresa i Dr. Anglès, un tema llargament reivindicat pels veïns.
2001 passarà a la històrai per ser l'any de la recuperació de la participacióciutadana a la vida social i cultural de la nostra població, que a finals d'any camina cap als 12.000 habitants.
 
26. LA INQUISICIÓ A SANT CEBRIÀ, de Lluís Parera
Després de quatre anys de conversa amb la gent gran de Sant Cebrià de Vallalta, l'autor ens fa un recorregut per la història més secreta d'aquest poble. Història oblidada per gairebé tothom durant mil anys i més apassionant de que ningú es pot arribar a imaginar. No és història contrastada documentalment sinó narrada per la gent gran de Sant Cebrià durant les vetlles d'hivern, a la vora de la llar de foc.
 
27. ARENYS DE MUNT. UNA HISTÒRIA, UN PAISATGE, de VVAA
Arenys de Munt -un paisatge envoltat de muntanyes i turons i enclotat dins la vall de la riera de Sobirans- ha mantingut durant mots anys la seva història i la de la seva gent tancades en el si d'aquesta vall.
"Arenys de Munt: una història i un paisatge" vol ser una invitació al coneixement del nostre poble, la seva història, el seu patrimoni, la seva gent. Vol ser, també, una eina per a la divulgació dels trets més rellevant d'una personalitat col·lectiva que s'ha anat forjant al llarg dels segles en un territori particular.
 
28. CONTES DE CANET. PREMIS SANT JORDI 2002, de VVAA
Contes de Canet és un recull dels relats guanyadors dels premis literaris Sant Jordi 2002, organitzats per l'Area de Cultura de l'Ajuntament de Canet de Mar.
Amb "El Pintor", de Joel Joan; "La formiga que descobreix Canet" de Júlia Dotras; "El drac vola" de Pere Berdaguer; "Canet capgirat" de Dèlia Ribas; "Sant Jordi" d'Irene Miñarro; "Uppss", de Carlota Riera, "La màgia de l'amistat" de Laia Dalmau i "El Jep de Cal Frare" d'Albert Herrero, els diferents autors fan ballar la ploma àgil de la literatura canetenca. A cops pensats i constants ens ofereixen històries curtes -però treballades- sobre Canet amb arguments fantàstics i imaginaris... o tal vegada amb algun fonament de certesa.

Contes de Canet. Premis Sant Jordi 2002 de Canet de Mar és el segon llibret de contes curts publicats per Edicions Els 2 Pins.
 
29. DIETARI DE CANET DE MAR (2002), de grup ÀMBIT
El 2002 ha estat l'any del canvi d'alcaldia d'Ibis Puig a Joaquim Mas i s'han començat a acabar projectes encetats pel nou govern. Urbanísticament parlant, durant aquests mesos s'ha finalitzat completament la urbanització dels carrers de la zona Salat-Busquets i s'han reprès les obres de soterrament de les rieres. 2002 ha estat també l'any de l'acabament de la urbanització de les rondes Dr. Manresa i Dr. Anglès i també s'ha desencallat el projecte del polígon industrial, amb 40 parcel·les urbanitzables.
Pel que fa a la vida social i cultural, durant el 2002 Vil·la Flora ha obert les portes com a centre cívic i cultural i les entitats de Canet han intensificat les seves activitats. S'han creat noves associacions esportives com el Club Tennis Taula, el Club Billar i a nivell cultura s'ha fundat el Centre d'Estudis Canetencs i el Cercle Artístic Canetenc.
Però 2002 passarà a la història com l'any de la recuperació de l'Odeon. La compra tanca un capítol reivindicatiu, no només de l'ACPO sinó de tot Canet, però obra un nou compromís, treballar per a la rehabilitació de l'edifici.
 
30. CONEIX SANT ISCLE DE VALLALTA, de VVAA
Sant Islcle de Vallalta és un d'aquests pobles d'interior, situat a la comarca del Maresme, entre la vall que dóna nom al poble, la Vallalta, entre el massís del Montnegre i les serres de Collsacreu, de Pedracastell i del sot de l'Infern.
Amb aquest llibre coneixereu tota la seva història, des de les primeres petjades, al medi natural, l'home i el bosc isclenc, el seu bestiari, el creixement del poble, amb tots els seus nuclis urbanis, els seus costums, tradicions i vida associativa, cultural i esportiva. Tot un excel·lent document per conèixer la realitat d'aquest poble, porta del Montnegre.
 
31. EL CONDOMINI DE SANT CEBRIÀ, de Lluís Parera
El Condomini de Sant Cebrià. Les sortides al Mar: Calella, Sant Pol i Sant Vicenç de Montalt, ens apropa als trasllats per mar dels deportats així com les activitats de la Santa Inquisició que tenia establert durant segles i segles un condomini a la vall de Sant Cebrià.
 
32. CONTES DE CANET. PREMIS SANT JORDI 2003, de VVAA
Contes de Canet és un recull dels relats guanyadors dels premis literaris Sant Jordi 2003, organitzats per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Canet.
Amb "Un somni a Canet" d'Adrià Pou; "Canet de Mar" de Marta Bassas; "Fa molts anys" de Rafael Maillo; "somnio Canet", d'Elià Fabré; "Epistolari de Guerra", d'Andrea Gonzalez; "El Viatge de la meva vida", d'Anna Garófano; "Per una escletxa" de Maria Soler; "El Fitó d'en Miquel", de Marc Pujol; "Sant Jordi, patró dels enamorats", de Marina Font; "J'home que buscava tresors en les deixalles", de Clàudia Capdevila; "Un estiu inoblidable, de Laia Dalmau; "Reflexions" de Joana Dotras, "Macià Torrent" de Josep León i "Arcàdia" de Georgina Lorencio... els diferents autors fan ballar un any més la ploma àgil de la prosa i la poesia canetenca.
Contes deCanet. Premis Sant Jordi 2003 és el tercer llibret de contes curts publicats per Edicions Els 2 Pins.
 
33. PETITS PAISATGES DE SANT ISCLE, de VVAA
Un llibre on, de manera molt gràfica ens mostra diferents masos, construccions, racons i indrets  mai -o poques vegades- vistos del poble. Ca l'Oller, Can Bataller, Can CAstellà, Can Jaumet, Can Maresme, can Mingo, Can Palau, Can Pera, Cal Peraire, Can Pona, Can Verdura, Can Vila i d'altres ens van mostran l'antiguitat de Sant Iscle de Vallalta, talment com si el temps ho hagués paral·litzat tot.
 
34. UTOPIA (1A PARTE), de Lluís Parera
El Fòrum de les Cultures de Barcelona 2004 és com el despertar de tots els pobles a la recerca d'un món millor.
Des d'un nou ordre, fomentat en les cultures i el diàleg, el primer volum d'Utopia ens ofereix aquest despertar, aquest nou ordre del món, que es basa en les nacions culturals i en el diàleg permanent de tots els pobles. El llibre està escrit en castellà.
 
35. DIETARI DE CANET DE MAR (2003), de grup ÀMBIT
.
 
36. DESNUDO. ESPEJO A LOS DIOSES INTERIORES, de X. Fernández
.
 
37. UN TOMB PER CANET DE MAR, de Francesc Arcas
Un tomb per Canet ens porta a fer un recorregut pels edificis i monuments més característics d'aquesta vila marinera. A través d'aquesta guia, el visitant podrà assaborir el pasat del nostre poble a través d'edificis amb trets gòtics, rurals, modernistes i noucentistes, a més d'altres estils. Sense cap mena de dubte, aquesta guia ens pot fer passar un dia molt diferent en aquest antic poble de pescadors de l'Alt Maresme.
 
38. L'EVOLUCIÓ DEL PODER A L'ESGLÉSIA, de Lluís Parera
El poder de tota església prové fonamentalment de l'alta representació que s'atorga. És a dir, la de Déu.
Aquest és el tema que es tracta en aquest primer episodi de la vida; un camp força complex i trascendent que ens desgrana Lluís Parera.
 
39. CONSOLIDACIÓ I CAIGUDA DEL MASCLISME, de Lluís Parera
El concepte diferenciat entre home i dona ja apareix en els més remots temps de la humanitat. La diferència dels dos sexes, la prepotència de l'home i la submissió de la dona, generarà el fenomen del masclisme.
En aquest estudi fem una anàlisi de la seva evolució dins dels àmbits de la nostra cultura i religió.
 
40. LA PREMSA A CANET DE MAR, F. Arcas, C. Sàiz i M. Vidal
La premsa a Canet de Mar (1885-2005) és un elaborat estudi i anàlisi de les diferents revistes locals que s'han anat publicant a Canet de Mar en els darrers 120 anys.
Des de la primera publicació anomenada El Bien, òrgan del Partit Reformista, passant per revistes de referència com La Costa de Llevant, Pedracatell o Plaça de la Llenya, fins arribar a l'ÀMBIT, el lector podrà anar comprovant que la història de la premsa a Canet de Mar és llarga i densa i, des de fa anys, s'ha convertit en una font indispensable per als estudis del futur.
Els autors d'aquest llibre, l'historiador Carles Sàiz i els periodistes Francesc Arcas i Marc Vidal, han treballat des del coneixement ja que fa molts anys que estan vinculats als diferents mitjans de comunicació de la població.
 
41. DIETARI DE CANET DE MAR (2004), de grup ÀMBIT
El 2004 va ser l'any de l'inici de les obres del polígon industrial. Després de moltes reivindicacions, les màquines excavadores van entrar a la vall de la Gavarra per deixar el terreny aplanat per a la recuperació de l'economia canetenca. La realització de la zona industrial va suposar, en certa manera, la culminació de l'auge urbanístic dels darrers anys. Tot això, durant el 2004 també es van construir molts habitatges al voltant de les rondes i a la zona de la Misericòrdia. Aquest augment demogràfic va comportar una sèrie de problemes en els serveis municipals, lligats a un permanent dèficit econòmic.
Per pal·liar la manca de recurosos, l'Ajuntament ha iniciat un ambiciós pla de sanejament que havia d'eixugar uns 3,5 milions d'euros de deute.
A banda de l'actualitat política i urbanística, ÀMBIT també es va fer ressò del gran moviment cultural de 2004. Activitats com el Repercussió, la Mostra d'Entitats o el Festival del Castell de Santa Florentina van mostrar la gran vitalitat social i cultural de Canetde Mar.
 
42. UTOPIA (SEGUNDA PARTE), de Lluís Parera
En l'evolució espiritual de tots els éssers que habiten l'univers, ens ha aparegut finalment l'episodi de la mort. Désprés ve un nou renaixement impulsa la recerca d'un nou cos i espai; aquesta experiència nova genera una nova situació i també diferents necessitats.
A l'il·luminar la nova vida, aquesta és conseqüència de l'anterior i mai una pot ser igual a l'altre. El resultat és el preu de la justícia divina i a cada etapa apareix el camí que nosaltres podem fer. Si unim individualitats, se'ns presenta amb una clara realitat el tòpic despertar que encapçala aquest llibre. Tot el desenvolupament no és una fantasia utòpia, sinó que només precisa l'encaix en el temps.
 
43. SANT ISCLE DE VALLALTA, TERRA DE BOLES, de VVAA
Que la relació de Sant Iscle amb els bolets ve de lluny és per a tothom coneguda. De les 45 espècies que es consideren comestibles apreciades arreu del món, a Sant Iscle de Vallalta se'n troben 38, i com no, l'apreciat ou de reig. Per tant, us oferim un treball col·lectiu fet amb molta cura que s'ha convertit en un llibre d'obligada consulta per a tots aquells que no dubten a dir en cap moment a dir, Sant Iscle, terra de bolets.
 
44. A LA RECERCA DE L'ÀNIMA, de Lluís PareraL
L'ànima que dóna vida a les persones no és altra cosa que el mateix alè de vida que forma l'esperit universal. És el que nodreix tots els altres éssers vius de la creació. L'única diferència és que, en les persones, l'esperit -que ja anomenen ànima- pren unes respectacles proporcions d'individualitat que es correspon amb la pròpia consciència de la persona. Ens trobem davant d'un concepte d'espiritualitat que des dels inicis del a racionalitat cada vegada està més llligada als actes de la persona.
 
45. ÀMBIT 100 LA REVISTA DE CANET (CD)
Si alguna publicació de Canet ha marcat clarament els darrers anys del segle XX i els priners del XXI és la revista ÀMBIT. Pel novembre de 1995, l'entitat cultural Edicions Els 2 Pins va decidir crear una revista independent amb un nou caire periodística i, any rera any, la publicació ha anat arribant a les cases de Canet amb una periodicitat mensual.
Pel desembre de 2004, gairebé 10 anys després, ÀMBIT arribava al número 100 i això representava una fita històrcia dins dle món periodística de Canet de Mar.
Arran d'aquesta efemèride els redactors d'ÀMBIT hem volgut fer una mirada enrera i compilar els 100 primers números de la revista en un CD en format digital.
 
46. VIU LA VIDA, de LLuís Parera i Cusí
.
 
47. CONTES DE CANET. PREMIS SANT JORDI 2004 I 2005
Contes de Canet. Premis Sant Jordi 2004 i 2005 és el quart volum de contes i poesia editats per Els 2 Pins
 
48. DIETARI DE CANET DE MAR 2005, de grup ÀMBIT
En premsa
 
49. GENT DE SANT ISCLE
Un recorregut visual per la vida associativa d'aquesta petita població de la Vallalta. Entitats, col·lectius i gent formen un entrereixat cultural i lúdic que fa bategar, dia a dia, el poble
 
50. DIETARI DEL DR. MARIÀ SERRA (1880-1926)
La publicació del Dietari de Canet de Mar (1880-1926), escrit per l'exhimi metge canetenc Dr. Marià Serra i Font ha estat possible gràcies a la suma de molts esforços. La iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Canet de Mar, Biblioteca Gual i Pujadas, Arxiu Municipal, Centre d'Estudis Canetencs i Edicions Els 2 Pins ha portat com a resultat final un gran volum, de 960 pàgines, font inqüestionable de molts historiadors de la comarca, que parlen de la història de Canet. El Dietari és el primer títol de la col·lecció "Estudis del Patrimoni"
 
51. LA QUARTA RELIGIÓ, de Lluís Parera
La quarta religió no vol presentar una nova estructura religiosa de tipus humà, simplement fa una modesta aportació per facilitar el retrobament del camí de l'evolució espiritual, és a dir, el camí que necessàriament hem de recórrer totes les persones. Us oferim una guia de les carreteres per on pot avançar l'espiritualitat de cadascun de nosaltres, sempre segons el propi grau d'evolució
 


Ajuntament de Canet de Mar
Entitat:  Edicions Els 2 Pins
Àmbit:  Cultural
Fundació:  11-09-1994
Adreça:  Carrer de la Palma, 11
08360 Canet de Mar
Catalunya
E-mail:  edicions
@els2pins.org
Telèfon:  62 767 38 27
Fax:  93 794 04 87
Socis:  250
Quota:  16 Euros l'any per la subscripció de la revista ÀMBIT
N.I.F. G60956992
R.E.G. 17.332
Carles Sàiz i Xiqués President i vocal editorial
Jordi Rovira Alsina Vicepresident i vocal d'actes
Francesc Arcas Ruscalleda Secretari
Anna Martí Rey Tresorera
Marc Vidal Planet Vocal àmbit
Albert Herrero Vocal àmbit
Jordi Rossell Puig Vocal Canet Sense Fils
Edicions Els 2 Pins
ambitdigital.org
Vilaweb Canet
Autenticació