ceramistesvitrallersgravadorsforjadorsetc.
SOM UN GRUP D'ARTESANS INTERESSATS EN DONAR A CONEIXER ELS NOSTRES OFICIS PER PROMOCIONAR-LOS I AIXÍ ASSEGURAR LA SEVA CONTINUITAT.
ESTEM OBERTS A TOTES LES PERSONES INTERESSADES PER L'ART I L'ARTESANIA SIGUIN O NO ARTESANS TANT DEL NOSTRE POBLE COM D'ALTRES.
LA NOSTRA ASSOCIACIÓ FA UN SEGUIT D'ACTIVITATS CULTURALS COM PER EXEMPLE, EL CONCURS DE PINTURA GOLFA QUE AQUEST ANY SERÀ LA TERCERA EDICIÓ, EXPOSICIÓNS, PARTICIPACIÓ EN FIRES D'OFICIS ARTESANS, ACTIVITATS CULTURALS, CURSOS DE CERÀMICA. ETC.
TENIM A LA NOSTRA ASSOCIACIÓ: FORJADORS, CERAMISTES, JOIERS, VITRALLERS, DISSENYADORS GRÀFICS, ESMALTADORS, PINTORS, ESGRAFIADORS-ESTUCADORS, ESCULTORS, MINIATURISTES, ETC.
 
IX CONCURS DE PINTURA GOLFA 2009
1. Podran participar en aquest Concurs tots els artistes afeccionats o professionals que ho desitgin.
2. La data de realització d’aquest Concurs és el dissabte 18 de juliol de 2009
3. La inscripció i segellat dels suports tindrà lloc a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de les 22.00h a les 23.00h del mateix día.
4. La tècnica i el suport son lliures i la mida no podrà ser superior a 100 cm pel costat més ampla.
5. Cada artista podrà realitzar una sola obra.
6. El tema serà lliure, a elecció de l’artista, però en tot cas es referirà sempre a  Canet de Mar, i ha de ser realitzat dintre de l’espai destinat per al Concurs, que es donarà a conèixer en el moment de la inscripció.
7. L’artista no es podrà recolzar en cap font de llum privada.
8. Quedarà absolutament prohibit utilitzar qualsevol preparat industrial del mal anomenat color negre.
9. La recepció de les obres, signades per l’artista, es realitzarà a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, de la 1.00h a les 2.00h del diumenge 19 de juliol de 2009. L’artista ha d’estar present tant en el segellat dels suports com en el seu lliurament.
Un Jurat Qualificador format per reconegudes personalitats del món cultural i artístic, amb facultats per decidir qualsevol incidència no contemplada en aquestes bases, decidirà els següents premis que es faran públics el diumenge dia 26 de juliol a les 19:00 hores:
- Primer premi del concurs de Pintura Golfa 2009, consistent en un diploma i 600,00 €
-Premi especial a la millor pintura reflex de l’arquitectura modernista de Canet de Mar, atorgat per la Unió de Botiguers i consistent en un diploma i 300 € en vals de compra a les botigues de la Unió de Botiguers de Canet de Mar.
-Premi per votació popular, que resultarà de la suma de vots dels visitants a l’exposició de les obres dels concursants, consistent en un diploma i un obsequi.
-Premi infantil (fins a 12 anys), consistent en un diploma i un obsequi.
-També s’atorgaran aquells accèssits i diplomes no dineraris que el jurat consideri adequats en funció de les obres presentades
10. Totes les obres quedaran en propietat interina d’ARTENAC, i restaran exposades a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner del 19 al 26 de juliol; després d’atorgar els premis es posaran a subhasta amb la participació de cada artista que serà qui haurà donat el preu de sortida en el moment de la inscripció, i decidirà si la subhasta és a la alta o a la baixa. Aquesta es realitzarà el diumenge 26 de juliol de 2009 a la mateixa Casa Museu, a les 19,30h de la tarda, a càrrec d’un parell d’actors que animaran l’acte.
11. De les obres venudes a subhasta, l’autor rebrà un 70% i el 30% restant serà per cobrir les despeses d’organització d’ARTENAC. Els guanyadors dels premis i autors de les obres venudes a subhasta renuncien explícitament als drets de llurs obres.
12. Si la resta d’obres no son retirades pels seus autors abans de 30 dies del Centre de Vila Flora, passaran a formar part del fons d’art d’ARTENAC.
13. La Comissió Organitzadora es reserva el dret d’admissió de les obres, i no respon de possibles i involuntàries anomalies que poguessin produir-se.
14. A judici del Jurat, el premi en metàl·lic podrà declarar-se desert si la qualitat de les obres així ho exigís.
15. El sol fet de participar en aquest Concurs indica LA COMPLETA ACCEPTACIÓ DE LES PRESENTS BASES.
 
NICO BRUNET
PRIMER PREMI del 8è CONCURS DE PINTURA GOLFA 2008
I PREMI DE LA VOTACIÓ POPULAR
 
8è. CONCURS DE PINTURA GOLFA 2008,
Mlgrat la pluja que quasi no va parar amb tota la nit, la vuitena edició de la Pintura Golfa es va celebrar i amb una participació de 16 artistes que, fent front amb humor a les inclemències del temps van lograr presentar unes obres fantàstiques, que van estar exposades  durant una setmana a la Casa Museu, i despres subhastades.


PREMI A LA PINTURA DE TEMÀTICA MODERNISTA: CRISTINA RUBIO
 
VI SUPERMERCAT D'ART 2008-2009
DEL 5 DE DESEMBRE AL 5 DE GENER

- Inauguració dia 5 de desembre a les 20.00 h.
- Casa Museu Lluís Domènech i Montaner
- Obres originals a partir de 18 €
- Obert tots els dies de 19.00 a 21.00h.
- Organitza ARTENAC
 
ÈXIT EN LA PINTURA GOLFA 2007
Primer premi, Ajuntament de Canet de Mar, oli sobre tela de JOAQUIM DE LA TORRE
El dissabte dia 7 de juliol, a les deu de la nit en punt, va començar la setena edició del concurs de pintura golfa a Canet, aquesta vegada hi van haver 34 participants, l’última obra es va presentar, passades les dues de la matinada.

Durant les quatre hores llargues que va durar el concurs la gent de Canet van poder admirar l’evolució en directe dels quadres dels participants i aquests mentre pintaven, van poder menjar coca de pastisseria i beure cava o refrescos que la organització repartia.

La altíssima qualitat de les obres presentades es va poder confirmar durant la setmana que van estar exposades a la Casa Museu (del 9 al 15 de juliol), cosa que va dificultar molt la decisió del jurat

La subhasta es va fer el diumenge dia 15 de juliol a les 19.30, abans membres d’Artenac van llegir el veredicte del jurat i van repartir els premis directament als guanyadors,

· El primer premi, Ajuntament de Canet de Mar, amb 600 €, va ser per "l’hostalet de Canet”, oli sobre tela de 60 x 80 cm. de JOAQUIM DE LA TORRE
· El premi a la temàtica modernista amb 300 € en vals de compra de la Unió de Botiguers i Comerciants de Canet, va ser per “Sant Domènech” oli sobre tela de 73 x 60 cm. de JORDI ARCAS
· El premi a la votació popular va ser també per “Sant Domènech” oli sobre tela de 73 x 60 cm. de JORDI ARCAS
· I les tres mencions especials infantils per: Lennon Calduch , Pol Aguila i Vilar Albert Alvarez


Seguidament Marc Parrot’s un subhastador arribat directament de Christie’s de Londres va començar la subhasta dels quadres participants en el concurs, en total 29, els preus de sortida oscil·laven entre 450 € el més car i 10 € el més barat. En total es van vendre 8 quadres, tot un èxit sense precedents, tenint en compte la crisi del sector.

L’acte va ser molt animat i divertit, hi assistiren més de 100 persones, que el subhastador va tenir molt entretingudes durant les dues hores que va durar.

Es confirma doncs una vegada mes que EL CONCURS DE  PINTURA GOLFA DE CANET està totalment consolidat i que cada vegada va a més en quant a la qualitat.

Artenac dona les gràcies a tots els participants i a les col·laboracions de l’Ajuntament de Canet de Mar (Àrea de Cultura) la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, la Unió de Botiguers i Comerciants de Canet,  Pep Parra, (subhastador), el jurat format per: Irene Feliu (directora de la Biblioteca P. Gual i Pujadas), Úrsula Viñolas (professora de l’Escola Massana de Barcelona), Lina Cucchetti (directora de La Galeria Tenas de Canet) i Fina Jubany (representant de la Casa Museu).
 
ARTESANIA A CANET, AMB BONES MANS!
ARTESANIA A CANET, AMB BONES MANS!
 
MAI MÉS CAP GUERRA
ATUREM TOTES LES GUERRES
ARTENAC ESTÀ A FAVOR DE LA PAU !, JA !!, I PROU !!!
 


Ajuntament de Canet de Mar
Entitat:  ARTENAC
Àmbit:  Cultural
Fundació:  13-07-2000
Adreça:  Torrent dels Lledoners, 132
08360 Canet de Mar
Maresme
E-mail:  artenac
@canetdemar.lamalla.net
Telèfon:  937943050
Autenticació