Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament elabora un nou estudi de preus de l'aigua
Rebaixa d'un 6 % respecte al preu actual
PUBLICAT Divendres, 22.02.2013
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Després de mesos d'intenses negociacions amb responsables de SOREA, l'empresa concessionāria de la gestiķ del servei públic d'abastament d'aigua potable a Canet, i no havent rebut una nova proposta que rebaixi el preu que actualment paguen les llars de Canet, l'Ajuntament ha elaborat un nou estudi en el qual es rebaixa un 6 % el preu actual.

La proposta es va debatre a la sessiķ plenāria del 28 de desembre passat i es va acordar, per unanimitat de tots els membres que integren el Ple de l'Ajuntament, fer-la arribar a la Comissiķ de Preus de Catalunya, per tal que aquest organisme hi doni el vist i plau. Els nous preus seran d'aplicaciķ ja aquest 2013.

La decisiķ de l'Ajuntament ha arribat després de l'augment desmesurat del preu de l'aigua a Canet, que ja es va incrementar l'any 2010 i que hi va tornar al 2012. L'Equip de Govern, actuant unitāriament amb la resta de partits que tenen representaciķ municipal, va solˇlicitar una memōria i un estudi econōmic a SOREA per determinar les tarifes del servei municipal de subministrament d'aigua potable al nostre municipi. Es consideraven unes tarifes abusives i es volia arribar a un acord per disminuir el preu del rebut que paguen les famílies de Canet.

L'Ajuntament i SOREA estan en desacord ja que l'empresa concessionāria carrega a la poblaciķ costos d'estructura general que l'Ajuntament considera que no ens corresponen, si no que és d'aplicaciķ el benefici industrial d'un 5% en la compra d'aigua i un 10% sobre la resta de despeses i no quantitats superiors que no sķn directes de la concessiķ.

L'aigua és un bé essencial per a la poblaciķ i des de l'Ajuntament es demana a l'empresa concessionāria la sensibilitat necessāria per no carregar els ciutadans amb unes tarifes desmesurades.

Informacions relacionades:

- notícia del 8/06/12 - L'Ajuntament requereix a SOREA nou estudi de la tarifa de l'aigua

- notícia 21/05/12 - Postura unitāria de tots els partits per evitar que SOREA apliqui l'abusiva taxa de l'aigua

- notícia 18/05/12 - L'Ajuntament farā gestions per evitar l'augment desmesurat del preu de l'aigua a Canet

- comunicat 16/04/13 - Requeriment a SOREA perquč justifiqui la regularitzaciķ aplicada a la factura del 1r trimestre de 2013

- notícia 30/12/2013 - La Comissiķ de Preus dķna la raķ a l'Ajuntament i no aprova l'augment d'un 15% en el rebut de l'aigua

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^