Ajuntament de Canet de Mar
Pancarta 07
Pancarta 10
Pancarta 06
Pancarta 02
Pancarta 05
Pancarta 01
Pancarta 09
Pancarta 11
Pancarta 13
Pancarta 04
Pancarta 03
Canet Rock 014
sant jordi
Pancarta 14
Canet Rock 014
Pancarta 08
pancarta 15
Pancarta 12
NOTÍCIES
Ens llencem a reviure el modernisme de fa més d'un segle
II Fira Mercat Modernista
Fira modernista

Canet de Mar es transformarà aquest cap de setmana. Ens endinsem de ple al dia a dia dels nostres avantpassats de finals del segle XIX i principis del XX. 

El modernisme ha estat un dels moviments artístics i arquitectònics que més ha marcat la fesomia de pobles i ciutats al llarg del temps. I Canet en fou, gràcies al fet que l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner hi va viure i treballar, un dels màxims exponents.

Aquí Canet, Domènech i Montaner va gestar alguns dels edificis més emblemàtics d'aquest estil que encara lluiexen amb esplendor a ciutats com Barcelona. El Palau de la Música, l'Hospital de Sant Pau i la Santa Creu o el Cafè Restaurant, avui Museu de Zoologia del Parc de la Ciutadella.  I aquí, al nostre poble, hi trobareu també l'empremta de l'arquitecte en edificis com l'Ateneu Canetenc, la Casa Roura, el Castell de Santa Florentina o panteons del Cementiri Municipal.

I Fira Modernista - Fotografia de J.Dulsat L'any passat, l'Ajuntament, a través de l'Àrea de Promoció Econòmica, la Unió de Botiguers, entitats i associacions locals i un bon grapat de ciutadans a títol individual, van vestir-se d'època i van vendre el modernisme de Canet als milers de visitants que van assistir a la primera edició de la Fira Mercat Modernista. La bona acollida de la Fira ha fet que durant tot l'any s'hagi estat treballant en aquesta segona, que arrenca divendres 11 de setembre a les 7 de la tarda.

Us convidem a acompanyar-nos en aquest breu però intens passeig pel Canet Modernista. Hi haurà més de 80 parades d'artesans i artistes, animació al carrer, rutes modernistes, amb visita al Castell inclosa, menús i degustacions modernistes, cercaviles, gegants, exposicions, teatre, revetlles, ...

No us ho podeu perdre. Als documents relacionats amb aquesta informació, hi trobareu el detall dels actes de cada dia. Us hi esperem !

Informació publicada el 7 de setembre de 2009
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat